ТРК «Ера» рекламує статтю Януковича у газеті «Киевский телеграф»

14 Жовтня 2008
15041
14 Жовтня 2008
17:29

ТРК «Ера» рекламує статтю Януковича у газеті «Киевский телеграф»

15041
ТРК «Ера» рекламує  статтю Януковича у газеті «Киевский телеграф»
У своєму рекламному ролику на телеканалі «Ера» газета «Киевский телеграф» рекламує статтю відомого автора Віктора Януковича «Украине необходимы новые политические подходы: десять главных принципов». У рекламному ролику зачитуються фрагменти статті лідера Партії регіонів, про жоден інший матеріал випуску в ролику не згадується. Тетяна Левченко, менеджер комерційного відділу ТРК «Ера», повідомила «ТК», що ці рекламні прояви розміщуються на каналі згідно з рекламною  угодою з виданням.
 
«Ми анонсуємо свіжий номер декілька разів на день. «Київський телеграф», у свою чергу, оплачує ці рекламні виходи. Крім цього, на ТРК «Ера» є ще огляд преси, у якому анонсуються свіжі випуски тижневика, за бартерними відносинами («Київський телеграф» у відповідь рекламує канал). Контент рекламних проявів формує сам рекламодавець, тобто газета», - сказала «ТК» пані Левченко.
 
Головний редактор «КТ» Володимир Скачко сказав, що сама стаття Віктора Януковича є не рекламною, а авторською: «Виктор Янукович является лидером оппозиции, он имеет право разместить у нас свою статью, равно как и любой другой гражданин, в том числе и облаченный политическими должностями и полномочиями. Я очень страшно радовался, что ко мне обратился Янукович – это один из трех ньюсмейкеров. Обратись к нам по такому же делу Ющенко или Тимошенко, они бы тоже, наверное, получили у нас место в таком объеме или в большем – никаких проблем».
 
Що ж до передруку статті в інтернет-виданні «Версії» без посилання на «Киевский телеграф», то пан Скачко зауважив: «Если кто-то хочет перепечатать любую статью из «Киевского телеграфа» со ссылкой на нас, я только рад. Для меня это бесплатная реклама и раскрутка».
 
«Версії», як і «Киевский телеграф» та телеканал «Ера», належать до умовного холдингу Андрія Деркача.
 
Підозри «Детектор медіа» щодо використання синергійного ефекту холдингу для реклами замовних матеріалів заперечив і шеф-редактор «Киевского телеграфа» Олександр Юрчук: «Этот материал не на правах рекламы, там нигде это не указывается. Человек обратился, написал, почему бы не опубликовать? Что касается ролика, то это тоже не рекламный материал, а один из анонсов еженедельника, которые идут по «Эре» уже 8 лет. У нас холдинг, мы имеем право себя раскручивать».
 
Прохання «ТК» пояснити, чому весь анонс номеру присвячено лише одній статті автора Віктора Януковича, пан Юрчук назвав «втручанням в редакційну політику».
 
«А почему в анонсе не может быть Янукович? Я не вижу в этом предмета разбора. Почему в политическом еженедельнике не может появиться статья одного из политических лидеров? И почему эта статья не может анонсироваться? Если завтра появится Тимошенко со статьей в том же «Зеркале недели», то почему-то никто расследование не заводит? Вы вмешиваетесь в редакционную политику, проводите расследование на ровном месте», - наголосив він.
 
Тим часом юрист Інституту медіа права Ігор Розкладай на запитання, чи можна кваліфікувати і статтю Януковича, і ролик «Киевского телеграфа» на «Ері» як політичну рекламу, відповів: «За законом  – ні, бо указ Президента щодо розпуску Верховної Ради призупинено, вибори не оголошено, політичні партії ще не зареєстровано як суб’єкти виборчого процесу. Але по суті називати цю статтю не рекламною є цинізмом, адже Янукович у ній не про птахів писав і не про захист тварин, а про вину перед народом ”помаранчевої команди”».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15041
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
хаха
5670 дн. тому
експерт, іди пий зеленку, в тебе голова хвора. люди з КТ, який був обсяг чемодана? дайте цифру для орієнтування, пліз...
Эксперт
5671 дн. тому
Сайт "Версии" входит в деркачевский холдинг. Его создатель и пожизненный наполнитель Саша Юрчук, который зам. главреда КТ. В свое время Юрчук, когда мыкался без постоянной работы, хитро продал свой сайт старшему Деркачу и устроился к нему на ставку. Как он теперь сам себе может заказывать заказухи и сам себе платить? Ну вы странные... Еще и строите на этом аргументацию... Учите матчасть!
хаха
5671 дн. тому
а експерт - повторюха-муха. явно цитує синхрони юрчука зі статейкі. люди з КТ, краще злийте, скільки коштувало продати усі активи холдингу пакетом - статейка в КТ і Версіях + анонс в тєлєкє? хоч чемодан був нормальний чи це деркач безкоштовно старається? з простих людей комусь щось заплатили? а з топів? а технологія має на цих виборах піти, гадаю. так само як бігборди з газетками під час "київських виборів" дуууже успіхом користувалися. а скчко - молодець! каже6 хай всі заносять, і юля, і вітя. тож бабла всім та процвітання. а цифри все-таки на ТК скиньте. бо цікаво ж буде почитати.
Эксперт
5672 дн. тому
По моим комментариям не видно, "чьих я есть", потому что я ни за кого. ))) Но ТРК "Эра" вместе со своим радио годами анонсируют свежие номера КТ, газеты своего же деркачевского холдинга. И анонсирование - это анонсирование именно материалов и героев этих материалов. Когда КТ писало годами про вижных бизнесменов, политиков, даже послов иностранных государств, ТК молчала в тряпочку. Когда писало про Ющенко, ТК делала вид, что все ОК. Но тут вдруг после эфира ЮВТ с Януковичем у ТК вдруг проснулся инстинкт: это не спроста! Народ с ТК, КТ анонсирует материал Януковича в пределах журн. этики и законодательства. Точка. Поэтому лучше чаще смотритесь в зеркало, телекритики наши внезапные, а то кое-что непричесано как раз у вас в плане журн. этики! Розкладай тоже показал себя не юристом, а мальчиком по вызову "адже Янукович у ній не про птахів писав і не про захист тварин..." Розкладай-юрист - зеркальное отображение Лукаш-юриста: та же заангажированность.
Експерту
5672 дн. тому
Пане, у нас нема права і винні в тому зокрема журналісти які під знаком зю публікують заказушні статті, виштовхують джинсу в неймовірній кількості і говорять "а що тут такого". Може скажете, чому перед кожними виборами з'являються то лайт-бокси з рекламою Хрещатика і мордою Черновецького, то ще щось? Ви за кого нас маєте? Заангажованість?! Та ви на себе подивиться, по вашим коментарям давно видно "чьїх ви будєтє".
SER
5672 дн. тому
Что за Розкладай и где его комментарий?
otar
5672 дн. тому
2 Эксперт - У сусідніх коментарях розповідають, що ми продались Ахметову. Ви якось зберіться і визначтесь, кому ми продались і кого мочимо. Чуваки крутять явно політичну рекламу, знову починаються сірі політрекламні технології - ми про це пишемо. Даючи при цьому купу їхніх коментарів. Ось вам і стандарти.
Эксперт
5672 дн. тому
"Телекритика" начала "мочить" "Киевский телеграф". Комментарий Розкладая не юридический, а эмоциональный и политически заангажированный (он за Юлю Тимошенко, ведь так?). У меня нет иллюзий относительно про-российской редполитики в КТ, то редполитика в критическом издании ТК в данном случае - это тупое мочилово. Лигачева и Довженко, где журналистские стандарты?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду