В американських теленовинах з’явиться продакт-плейсмент

23 Липня 2008
16474
23 Липня 2008
15:40

В американських теленовинах з’явиться продакт-плейсмент

16474
В американських теленовинах з’явиться продакт-плейсмент
Американський телеканал Fox 5 News, що мовить у Лас-Вегасі, вперше дозволив рекламістам використовувати продакт-плейсмент (product placement) у новинній програмі, пише Lenta.ru з посиланням на британську газету The Guardian.
 
Перед ведучими ранкових новин Джейсоном Фейнбергом (Jason Feinberg) і Монікою Джексон (Monica Jackson) відтепер стоятимуть паперові склянки з холодною кавою з McDonald's. Угода між телеканалом і рекламістами розрахована на шість місяців. Сума, яку отримає Fox 5 News, не розголошується. Проте, згідно з умовами рекламної угоди, потенційний конфлікт між змістом телепрограми та рекламою неможливий, оскільки якщо Fox 5 News транслюватиме репортаж із критикою McDonald’s, каву зі столиків буде прибрано.
 
Раніше рекламісти активно інтегрували продакт-плейсмент (приховану рекламу) у кінофільми. Нині, за інформацією The New York Times, низка інших регіональних американських телеканалів, у тому числі в Сіетлі, Чикаго і Нью-Йорку, також погодилися використовувати продакт-плейсмент у своїх ранкових новинах. The New York Times зазначає, що телеканали погоджуються на нові пропозиції, щоби зупинити відтік рекламодавців в інтернет.
 
«Для нашого ринку це не є новиною, – каже виконавчий директор Всеукраїнської рекламної коаліції Максим Лазебник. – Я за підписанням контрактів не стежив, але якщо ти бачиш ведучого за комп’ютером і можеш прочитати назву, скажімо, Samsung, то це, безумовно, продакт-плейсмент цієї торгівельної марки. А титри з “костюмами, наданими…” – що це, як не продакт-плейсмент?». Однак проблеми українського продакт-плейсменту досі не вирішені: в Україні він існує здебільшого у грубій, нав’язливій формі. Крім того, цей вид маркетингових комунікацій ніяк не врегульований українським законодавством і може підпадати під визначення «прихована реклама», яку заборонено, згідно із законом «Про рекламу».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16474
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду