«Український Медіа Холдинг» не визнає, що купив «Радіо 5». Але буде активно з ним співпрацювати

15 Червня 2007
13820
15 Червня 2007
17:29

«Український Медіа Холдинг» не визнає, що купив «Радіо 5». Але буде активно з ним співпрацювати

13820
 «Український Медіа Холдинг» не визнає, що купив  «Радіо 5». Але буде активно з ним співпрацювати

Мережа «Радіо 5» змінила власників. За неофіційною інформацією, відтепер «Радіо 5 – Ретро ФМ» стало ще одним членом медіа-родини  «УМХ» («Український медіа-холдинг»).

 

15 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні переоформила ліцензію на мовлення ТОВ «телерадіокомпанія «НБМ-Радіо» («Радіо 5») у зв’язку із зміною власника, позивних , програмної концепції мовлення. Відтепер колишнє «Радіо 5» виходитиме під позивними «Радіо 5 –  Ретро ФМ».

 

Як відомо у 2005 році «НБМ» отримала велику частину нових частотних присвоєнь під програмну концепцію «Українське радіо», власне, з цією концепцію «Радіо 5» стало найбільшою радіомережею в Україні (37 частот, обсяг мовлення – 24 год/добу).

 

Нинішню зміну формату «українське радіо» на «ретро» пов’язують із зміною власників компанії. Офіційно старим власником на 100% було Підприємство з іноземними інвестиціями у формі ТОВ ТРК «НБМ», м. Київ, з яким пов’язують Петра Порошенка.

 

Нині офіційними власниками є: ТОВ ТРК «НБМ» - 50 %; Компанія «Інтегріті Інтернешнл Лімітед Холдінг Лімітед» - 24,9%; та фізична особа Уляна Фещук – 25,1%. 

 

«Возможно, мы будем активно с ними сотрудничать, но «Украинский медиа-холдинг» и я лично пакетов акций там не приобретали», - заявив «Телекритиці» президент і один з акціонерів «УМХ» Борис Ложкін. Пан Ложкін додав, що компанія «Інтегріті Інтернешнл Лімітед Холдінг Лімітед» і фізична особа Уляна Фещук «формально не стосуються» «УМХ».

 

 «Мы будем работать по пакетным продажам рекламы на радио совместно с радио «Ретро – Радио 5» и нашими станциями. Тут возможны разные форматы. Программная политика – это прерогатива НБМ, видимо, менеджмент компании решил, что формат «Ретро» является более коммерчески перспективным. Со своей стороны, я считаю, что это разумное решение», - сказав пан Ложкін, і додав, що партнерство між «УМХ» та НБМ «наверняка будет оформлено в виде договора о сотрудничестве, в котором будут прописаны принципы рекламных продаж и, возможно, какие агентства будут принимать в этом участие».

 

Інф. «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13820
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду