Юрій Луценко розповів про причини закритого режиму слухань у справі Гонгадзе

3 Лютого 2006
11156
3 Лютого 2006
12:39

Юрій Луценко розповів про причини закритого режиму слухань у справі Гонгадзе

11156
Юрій Луценко розповів про причини закритого режиму слухань у справі Гонгадзе

Однією з причин закритого режиму слухань справи про вбивство Георгія Гонгадзе є те, що в ній мають дати свідчення секретні співробітники МВС.

Про це розповів в інтерв'ю  Радіо "Свобода" міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

"Там будуть давати покази таємні агенти МВС. Вони будуть свідчити у цій справі. Їх по закону не можна показувати публіці. Так що обставини для певних елементів закритості там є", - зазначив він.

У той же час міністр вважає важливим, щоб "це слідство проводилося в нормальному пристосованому приміщенні, і на певні його етапи допускалися журналісти".

На питання хто з нової влади має вплив на справу Гонгадзе, Луценко відповів, що не знає таких людей. У той же час він зазначив, що "є дуже багато людей, під якими земля горить, які намагаються застосувати свої старі зв'язки аби прикрити свій злочин".

"Ви не гірше мене пам'ятаєте, коли пана Пукача заарештували, але одна відома суддя за деякий час відпустила його на волю", - зауважив міністр.

На питання, чи покарано цю суддю, Луценко відповів: "Ні, вона не покарана. Це рішення судді, за яким вона не може бути покарана".

Зазначивши, що передсмертна записка екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, на думку Луценка, "вже дала суспільству дуже зрозумілий сигнал про те, хто організував це вбивство", на питання, чому тоді влада не діє оперативно, відповів: "Тому що знати і довести - це дві різні речі".

"Коли Кравченко перед смертю написав, що це справа рук Кучми та його оточення, то нам ще треба довести, що цей вислів є не лише правдою, але і підтверджується певними доказами", - пояснив Луценко.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11156
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду