Президент звільнив голову експертної комісії з питань суспільної моралі

29 Вересня 2005
1116
29 Вересня 2005
11:36

Президент звільнив голову експертної комісії з питань суспільної моралі

1116
Президент звільнив голову експертної комісії з питань суспільної моралі
27 вересня Президент України своїм указом звільнив Юрія Бойка з посади голови Національної експертної комісії з питань

захисту суспільної моралі. Бойко був призначений на цю посаду указом Президента 29 квітня 2005 року.

З цього приводу Дмитро Федечко, Виконавчий директор Асоціації мережевих телерадіомовників України, яка оскаржувала в суді перебування Бойка на посаді, заявив, що це один з перших прикладів коли, Президент прислухався до думки професійних об’єднань вирішуючи питання про керівників держаних органів в телевізійній сфері.

Дмитро Федечко також сказав, що Асоціація підтримує ініціативу Президента переглянути Закон «Про захист суспільної моралі» і зазначив, що потрібно не лише передавати повноваження комісії з питань моралі іншим органам, але і частину таких повноважень скасувати взагалі. Наприклад абсолютно неконституційними, на його думку, є положення цього закону про право державних органів проводити попередній контроль за інформацією у мас-медіа.

Телеканали та радіостанції, які входять в Асоціацію мережевих телерадіомовників України раніше уже заявляли, що існуючий закон абсолютно непридатний для нормального захисту суспільної моралі і потребує повного перегляду та прийняття у новій редакції.

"Детектор медіа"

Читайте також:

Президент розпорядився ліквідувати експертну комісію з питань суспільної моралі
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1116
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду