detector.media
29.09.2005 11:36
Президент звільнив голову експертної комісії з питань суспільної моралі
27 вересня Президент України своїм указом звільнив Юрія Бойка з посади голови Національної експертної комісії з питань

захисту суспільної моралі. Бойко був призначений на цю посаду указом Президента 29 квітня 2005 року.

З цього приводу Дмитро Федечко, Виконавчий директор Асоціації мережевих телерадіомовників України, яка оскаржувала в суді перебування Бойка на посаді, заявив, що це один з перших прикладів коли, Президент прислухався до думки професійних об’єднань вирішуючи питання про керівників держаних органів в телевізійній сфері.

Дмитро Федечко також сказав, що Асоціація підтримує ініціативу Президента переглянути Закон «Про захист суспільної моралі» і зазначив, що потрібно не лише передавати повноваження комісії з питань моралі іншим органам, але і частину таких повноважень скасувати взагалі. Наприклад абсолютно неконституційними, на його думку, є положення цього закону про право державних органів проводити попередній контроль за інформацією у мас-медіа.

Телеканали та радіостанції, які входять в Асоціацію мережевих телерадіомовників України раніше уже заявляли, що існуючий закон абсолютно непридатний для нормального захисту суспільної моралі і потребує повного перегляду та прийняття у новій редакції.

"Детектор медіа"

Читайте також:

Президент розпорядився ліквідувати експертну комісію з питань суспільної моралі
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY