Сьогодні – 5 річниця з дня зникнення Георгія Гонгадзе

16 Вересня 2005
698
16 Вересня 2005
11:33

Сьогодні – 5 річниця з дня зникнення Георгія Гонгадзе

698
Сьогодні – 5 річниця з дня зникнення Георгія Гонгадзе
Рівно п’ять років назад, 16 вересня 2000 року, у Києві зник журналіст Георгій Гонгадзе, керівник проекту "Українська правда" та автор цілої низки резонансних публікацій про тогочасний державний режим.

Через два місяці у лісі під Києвом було знайдено тіло, яке, як показали результати численних експертиз, належало вбитому журналісту. Незважаючи на те, що "справа Гонгадзе" вже передана до суду, влада так і не спромоглася назвати та притягти до відповідальності винуватців злочину.

Сьогодні друзі та колеги Георгія збираються провести у центрі міста акцію "День пам’яті Георгія Гонгадзе". Як йдеться у розповсюдженому прес-релізі ініціативної групи, організаторами акції є "низка громадських організацій та структур, учасники УБК та окремі громадяни, які вирішили не називати свої імена та назви організацій у контексті інформації, що стосується акції, аби запобігти звинуваченню у піарі на кістках Георгія Гонгадзе".

Крім того, для запобігання будь-якого піару, ініціативна група заборонила під час проведення акції будь-яку символіку, крім державної, жалобної та символіки часів "України без Кучми". Також слід запобігти спробам будь-яких політичних чи громадських структур представити для ЗМІ цю акцію, як свою.

Програма проведення акції:

19.00 – збір біля стели на Майдані Незалежності

19:15-19:40 – побудова живого ланцюга від меморіальної дошки (Спілка журналістів України; Хрещатик, 27а) через Хрещатик, Інститутську і Банкову до Секретаріату Президента. Запалення свічок.

19:40 – хвилина мовчання

19:41-20:00 – стягування учасників акції до Секретаріату Президента

20:00-20:20 - вручення петиції з вимогами представнику(ам) Секретаріату; виступи учасників УБК; установка табличок „вул. Георгія Гонгадзе” по вулиці Банковій

20:20-21:00 – хода до Генпрокуратури

21:00-21:10 – вручення петиції представникам Генпрокуратури

Під Секретаріатом та будівлею Генпрокуратури учасники акції планують встановити плакати з силуетом Георгія Гонгадзе та запалити під ним свічки.

За даними Інституту масової інформації, мати журналіста Леся Гонгадзе заявила про небажання бачити цього дня політиків. Вона має намір зустрітися лише з журналістами, які підтримували її ці роки. Нагадаємо, що вчора Леся Гонгадзе заявила про невизнання результатів останньої експертизи та підтвердила свій намір звернутися до Європейського суду з прав людини.

Тим часом, політичний мітинг у річницю зникнення Георгія таки планують провести – безпосередньо у Таращі.

„Детектор медіа”

Читайте також:

Леся Гонгадзе не визнає експертизи і не підпише документів у Піскуна

16 вересня відбудеться акція "День пам'яті Георгія Гонгадзе"

Захисник матері Гонгадзе не вірить "крапці" Піскуна

Томенко: чергове «закриття» справи Гонгадзе - ціна питання співпраці команди Президента з Володимиром Литвином

Вдова Гонгадзе назвала виновников убийства и отправила в отставку Пискуна

Піскуну ще раз підтвердили, що в морзі тіло Гонгадзе

Адвокат Лесі Гонгадзе каже про відновлення слідства у справі її сина. Піскун збирає прес-конференцію

Томенко звинуватив Порошенка у блокуванні звіту справи Гонгадзе

Леся Гонгадзе розчарована ходом розслідування вбивства сина

Піскун пообіцяв встановити замовників вбивства Гонгадзе
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
698
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду