detector.media
16.09.2005 11:33
Сьогодні – 5 річниця з дня зникнення Георгія Гонгадзе
Рівно п’ять років назад, 16 вересня 2000 року, у Києві зник журналіст Георгій Гонгадзе, керівник проекту "Українська правда" та автор цілої низки резонансних публікацій про тогочасний державний режим.

Через два місяці у лісі під Києвом було знайдено тіло, яке, як показали результати численних експертиз, належало вбитому журналісту. Незважаючи на те, що "справа Гонгадзе" вже передана до суду, влада так і не спромоглася назвати та притягти до відповідальності винуватців злочину.

Сьогодні друзі та колеги Георгія збираються провести у центрі міста акцію "День пам’яті Георгія Гонгадзе". Як йдеться у розповсюдженому прес-релізі ініціативної групи, організаторами акції є "низка громадських організацій та структур, учасники УБК та окремі громадяни, які вирішили не називати свої імена та назви організацій у контексті інформації, що стосується акції, аби запобігти звинуваченню у піарі на кістках Георгія Гонгадзе".

Крім того, для запобігання будь-якого піару, ініціативна група заборонила під час проведення акції будь-яку символіку, крім державної, жалобної та символіки часів "України без Кучми". Також слід запобігти спробам будь-яких політичних чи громадських структур представити для ЗМІ цю акцію, як свою.

Програма проведення акції:

19.00 – збір біля стели на Майдані Незалежності

19:15-19:40 – побудова живого ланцюга від меморіальної дошки (Спілка журналістів України; Хрещатик, 27а) через Хрещатик, Інститутську і Банкову до Секретаріату Президента. Запалення свічок.

19:40 – хвилина мовчання

19:41-20:00 – стягування учасників акції до Секретаріату Президента

20:00-20:20 - вручення петиції з вимогами представнику(ам) Секретаріату; виступи учасників УБК; установка табличок „вул. Георгія Гонгадзе” по вулиці Банковій

20:20-21:00 – хода до Генпрокуратури

21:00-21:10 – вручення петиції представникам Генпрокуратури

Під Секретаріатом та будівлею Генпрокуратури учасники акції планують встановити плакати з силуетом Георгія Гонгадзе та запалити під ним свічки.

За даними Інституту масової інформації, мати журналіста Леся Гонгадзе заявила про небажання бачити цього дня політиків. Вона має намір зустрітися лише з журналістами, які підтримували її ці роки. Нагадаємо, що вчора Леся Гонгадзе заявила про невизнання результатів останньої експертизи та підтвердила свій намір звернутися до Європейського суду з прав людини.

Тим часом, політичний мітинг у річницю зникнення Георгія таки планують провести – безпосередньо у Таращі.

„Детектор медіа”

Читайте також:

Леся Гонгадзе не визнає експертизи і не підпише документів у Піскуна

16 вересня відбудеться акція "День пам'яті Георгія Гонгадзе"

Захисник матері Гонгадзе не вірить "крапці" Піскуна

Томенко: чергове «закриття» справи Гонгадзе - ціна питання співпраці команди Президента з Володимиром Литвином

Вдова Гонгадзе назвала виновников убийства и отправила в отставку Пискуна

Піскуну ще раз підтвердили, що в морзі тіло Гонгадзе

Адвокат Лесі Гонгадзе каже про відновлення слідства у справі її сина. Піскун збирає прес-конференцію

Томенко звинуватив Порошенка у блокуванні звіту справи Гонгадзе

Леся Гонгадзе розчарована ходом розслідування вбивства сина

Піскун пообіцяв встановити замовників вбивства Гонгадзе
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY