Томенко думає, що в інтернеті пишуть, як на паркані

5 Серпня 2005
550
5 Серпня 2005
16:06

Томенко думає, що в інтернеті пишуть, як на паркані

550
Томенко думає, що в інтернеті пишуть, як на паркані
Віце-прем’єр з гуманітарних питань Микола Томенко заявляє, що публікація інтернет-видання "Обком" про те, що він нібито доручив правоохоронним органам зібрати максимально можливу інформацію про видання, "є маніпулятивною і не відповідає дійсності". Про це йдеться у повідомленні прес-служби Томенка у п’ятницю. Прес-служба заявляє, що віце-прем’єр "не підписував жодних доручень, спрямованих на перешкоджання діяльності чи переслідування окремих журналістів, про що повідомляє згаданий ресурс"..

Після отриманням Томенком депутатського запита Іштвана Гайдоша, "де йшлося про порушення честі й гідності парламентарія внаслідок публікації на Інтернет-ресурсі "Обком", він виконав вимогу закону і підписав доручення "відповідним органам влади" розглянути цей запит.

"Підготовка доручення на підставі запиту, а за результатами його виконання – відповіді депутату є обов’язковою вимогою законодавства України, але аж ніяк не спонуканням до збору компромату, як намагається це подати згаданий ресурс", - зазначає прес-служба.

За її словами, відповідні органи виконавчої влади "виконували вимоги закону, який зобов’язував їх надати відповідь з порушеного депутатом питання". "Будь-яка інша інформація, пов’язана з діяльність сайту чи його журналістів, збиратися не могла", - наголошують у відомстві.

"Після того, як Кабмін отримав відповідну інформацію, її було повідомлено Іштвану Гайдошу листом за підписом Томенка", - йдеться у повідомленні.

Томенко також закликає журналістів нести відповідальність за свої публікації, адже, "зараз чимало дописувачів Інтернет-сайтів прагнуть заховатися за невизначений правовий статус цих ресурсів, коли йдеться про юридичну відповідальність за сказане".

За його словами, "той же депутат Гайдош (як і будь-який інший громадянин) не може довести свою позицію у суді, оскільки цей сайт згідно з одержаною інформацією не має відповідного юридичного статусу".

"Відтак сьогодні автори публікацій на ньому несуть приблизно таку ж відповідальність, як і ті, хто пишуть свої судження на парканах", - йдеться у повідомленні.

Українська Правда

Читайте також:

"Обком" навів докази, що Томенко доручав Турчинову "вирішити питання" з журналістами

Журналісти "Обкому" скаржаться на переслідування

Гайдош подаст в суд на Интернет-издание «Обком»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
550
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду