"Обком" навів докази, що Томенко доручав Турчинову "вирішити питання" з журналістами

5 Серпня 2005
795
5 Серпня 2005
10:36

"Обком" навів докази, що Томенко доручав Турчинову "вирішити питання" з журналістами

795
"Обком" навів докази, що Томенко доручав Турчинову "вирішити питання" з журналістами
Інтернет-газета "Обком" оприлюднила доручення віце-прем'єра з гуманітарних питань Миколи Томенка, яким він просить СБУ ті інші інституції розглянути запит депутата Іштвана Гайдоша щодо отримання інформації про це видання.

Доручення адресоване міністру транспорту і зв’язку Євгену Червоненку, голові Держкомтелерадіо Івану Чижу, голові СБУ Олександру Турчинову і міністру юстиції Роману Зваричу. Документ підписаний віце-прем'єром Томенком.

Гайдош раніше звертався із запитом про надання інформації про "Обком", оскільки там наводиться нібито "неправдива інформація" щодо його причетності до фірми "Озон", яка ввозила в Україну відходи з Угорщини.

В той же час, в документі, який наводить "Обком" зазначено: "Прошу розглянути запит народного депутата України Гайдоша І.Ф. та визначитися щодо шляхів вирішення порушеного питання. За результатами розгляду подати кабінету міністрів інформацію разом з проектом відповіді народному депутатові України. Термін – 25.06.05".

Документ завізовано департаментом діловодства та моніторингу секретаріату кабінету міністрів №31434/1/1-06 від 21.06.2005 року.

Раніше "Обком" заявляв, що вони мають документ, яким Томенко доручив СБУ, Держтелерадіо, Мінтрансзв’язку і Мін'юст зібрати максимально можливу інформацію про "Обком".

Між тим, коментуючи заяви журналістів "Обкому" про стеження за ними, ініційоване Томенком, віце-прем'єр зазначив: "Управління Кабміну підготувало проект доручення на певні державні інституції, щоб зібрати інформацію по "Обкому".

"Але моя особливість в тому, що я читаю доручення перед тим, як підписувати, і правлю їх. Тому таке доручення я не підписав. Ми направили відповідь депутату, що всі питання з Інтернет-виданням, якщо вони є, він може з'ясувати в судовому порядку", - сказав Томенко.

Українська Правда

Читайте також:

Журналісти "Обкому" скаржаться на переслідування

Гайдош подаст в суд на Интернет-издание «Обком»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
795
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду