Нацрада винесла попередження Новому каналу. Розгляд порушень на ICTV перенесено

19 Травня 2005
751
19 Травня 2005
09:33

Нацрада винесла попередження Новому каналу. Розгляд порушень на ICTV перенесено

751
Нацрада винесла попередження Новому каналу. Розгляд порушень на ICTV перенесено
На вчорашньому засіданні Національної ради з питань телебачення та радіомовлення було розглянуто результати перевірки Нового каналу. Працівники Нацради виявили суттєві порушення каналом ліцензійних умов – зокрема недостатність програм власного виробництва та долі україномовного продукту. Пояснення керівництва телеканалу про серйозні кадрові проблеми, з якими зіткнувся Новий після відходу значної частини творчого колективу на чолі з Олександром Ткаченком, та обіцянки про готовність виправити допущені порушення особливого враження на членів Нацради не справили. Вони звернули увагу нових керівників на неодноразові зауваження, які отримував канал в минулому – зокрема, стосовно трансляції сумновідомих “Вікон” Дмитра Нагієва та про ігнорування цих зауважень колишнім керівником Нового. Наслідок – винесення попередження.

Натомість, каналу ICTV вдалось поки що уникнути покарання за практично ті ж самі порушення. “Допомогла” не надто якісна робота перевіряючих працівників апарату Нацраду, які порушили встановлені інструкції та терміни перевірки, а на додачу не спромоглися отримати підпису під актом перевірки гендиректора каналу Олександра Богуцького. Тому було прийняте рішення провести нову перевірку каналу – орієнтовно у червні.

Нацрада також вирішила провести зустріч з керівництвом телеканалів на предмет уточнення критеріїв майбутніх перевірок та вироблення спільних підходів у цьому питанні.

Факт винесення попередження – а це головний важіль впливу Нацради на недисципліновані телекомпанії, окрім більш жорсткого – позбавлення ліцензії, загрожує покараній телекомпанії тим, що позбавляє автоматичної пролонгації ліцензії після закінчення її терміну і змушує брати участь у наступному конкурсі вже на загальних підставах.

Повідомив Сергій Черненко, "Детектор медіа"

Читайте також:

"Вікна" Нагієва дозволено транслювати по телебаченню пізно ввечері та вночі

Мы за это еще и платим…

Нагієвські "Окна" "світитимуть" глупої ночі? Як українізувати українське телебачення
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
751
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду