detector.media
19.05.2005 09:33
Нацрада винесла попередження Новому каналу. Розгляд порушень на ICTV перенесено
На вчорашньому засіданні Національної ради з питань телебачення та радіомовлення було розглянуто результати перевірки Нового каналу. Працівники Нацради виявили суттєві порушення каналом ліцензійних умов – зокрема недостатність програм власного виробництва та долі україномовного продукту. Пояснення керівництва телеканалу про серйозні кадрові проблеми, з якими зіткнувся Новий після відходу значної частини творчого колективу на чолі з Олександром Ткаченком, та обіцянки про готовність виправити допущені порушення особливого враження на членів Нацради не справили. Вони звернули увагу нових керівників на неодноразові зауваження, які отримував канал в минулому – зокрема, стосовно трансляції сумновідомих “Вікон” Дмитра Нагієва та про ігнорування цих зауважень колишнім керівником Нового. Наслідок – винесення попередження.

Натомість, каналу ICTV вдалось поки що уникнути покарання за практично ті ж самі порушення. “Допомогла” не надто якісна робота перевіряючих працівників апарату Нацраду, які порушили встановлені інструкції та терміни перевірки, а на додачу не спромоглися отримати підпису під актом перевірки гендиректора каналу Олександра Богуцького. Тому було прийняте рішення провести нову перевірку каналу – орієнтовно у червні.

Нацрада також вирішила провести зустріч з керівництвом телеканалів на предмет уточнення критеріїв майбутніх перевірок та вироблення спільних підходів у цьому питанні.

Факт винесення попередження – а це головний важіль впливу Нацради на недисципліновані телекомпанії, окрім більш жорсткого – позбавлення ліцензії, загрожує покараній телекомпанії тим, що позбавляє автоматичної пролонгації ліцензії після закінчення її терміну і змушує брати участь у наступному конкурсі вже на загальних підставах.

Повідомив Сергій Черненко, "Детектор медіа"

Читайте також:

"Вікна" Нагієва дозволено транслювати по телебаченню пізно ввечері та вночі

Мы за это еще и платим…

Нагієвські "Окна" "світитимуть" глупої ночі? Як українізувати українське телебачення
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY