Нацрада буде оскаржувати рішення суду про надання „Тонісу” додаткових частот

28 Квітня 2005
665
28 Квітня 2005
15:49

Нацрада буде оскаржувати рішення суду про надання „Тонісу” додаткових частот

665
Нацрада буде оскаржувати рішення суду про надання „Тонісу” додаткових частот
Як повідомили на прес-конференції „Переділ медіа-простору: політична лотерея чи цілоспрямований план?” її організатори -- громадська організація „Об’єктивна реальність”-- 11 квітня телекомпанія „Тоніс-Юг” (засновник телекомпанії „Тоніс”) через Господарський суд Києва отримала право мовити на 40 ТВК у м. Тернополі, 60 ТВК у м. Запоріжжі, 60 ТВК у м. Одесі, 59 ТВК в Рівненській області, 39 ТВК у м. Черкасах та 59 ТВК у м. Чернігові. Таким чином, рішення Нацради стосовно переможців конкурсу на частоти визнано недійсним. „Об’єктивна реальність” звинуватила Нацраду у подвійних стандартах, бо нібито вона не намагається оскаржити судове рішення, хоча по відношенню до НТН виявляє всю можливу принциповість.

Однак Віталій Шевченко, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, у коментарі „Детектор медіа” зазначив, що Нацрада неодмінно буде оскаржувати рішення суду: „Ми будемо оскаржувати це рішення, бо вважаємо, що позаконкурсне отримання частот -- це рецидив старого режиму. А ми не для того змінювали його, щоб знов грати не за правилами. Окрім того, в цій ситуації суд виконував невластиві йому функції. Я зрозумів би, якби суд визнав незаконним наше рішення через те, що воно було прийняте з порушенням процедури тощо, але суд чомусь вирішує, хто і на якій частоті буде мовити, коли це право законодавець надав саме Національній раді”.

"Детектор медіа"

Читайте також:

"Тоніс" незадоволений тим, що не має жодної частоти в регіонах України

Дорогою НТН та «ТЕТ» пішов й канал «КРТ»

І знову спекуляція...
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
665
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду