"Тоніс" незадоволений тим, що не має жодної частоти в регіонах України

11 Липня 2005
714
11 Липня 2005
10:41

"Тоніс" незадоволений тим, що не має жодної частоти в регіонах України

714
"Тоніс" незадоволений тим, що не має жодної частоти в регіонах України
"Детектор медіа" отримала листа від телеканалу "Тоніс", в якому керівництво каналу привертає увагу до ситуації, що склалася із наданням частот "Тонісу" в регіонах України. Представники каналу стверджують, що ними було виконано все необхідне та витримано всі процедури, передбачені чинним законодавством України для прорахунку цілого ряду частот. Але пропри все, на своєму засіданні 8-го грудня 2004 року Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення розглянуло питання про визначення переможця на 16 частот, які було прораховано “Укрчастотнаглядом” за поданням каналу ТОНІС і прийняла безпрецедентне рішення, в результаті якого каналу не було надано у користування жодної частоти в регіонах України.

Подаємо листа в повному вигляді:

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не стомлюється говорити про те, як вона піклується про інтереси громадян країни і саме їх ставить в основу своєї політики ліцензування телеканалів. Не зважаючи на це, ліцензії у минули часи отримували тільки канали, які були у власності олігархічних кланів. Нинішня політика Нацради, де, принаймні, від парламенту представлена “четвірка” з до болю знайомими обличчями: Шевченко, Лебедєва, Понеділко та все той же Плаксюк продовжує старі “добрі” традиції, але вже під новими гаслами.

У той же час нинішні часи через безпринципну діяльність Нацради дають нові приклади епістолярної творчості мас. До каналу ТОНІС 17.06.05 з офіційним листом звернувся Джанкойський міський голови В.Б. Синицький, у якому повідомив: “Джанкой – одне з малих депресивних містечок України. Більшість мешканців – люди з невеликими доходами. З 40,5 тис. чол., які мешкають у місті – 13,5 тис. пенсіонери. Послугами кабельного телебачення... користується лише 1450 чол. Джанкойська міська рада звертається до вас з проханням транслювати у місті Джанкої програми каналу ТОНІС”.

Свого часу Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення при наданні ліцензії на право користування каналами мовлення затвердила концепцію ТОНІСа як національного телеканалу. Концепція містить план поступової розбудови, що передбачає прорахунок частот, необхідних для здійснення телевізійного мовлення в усіх регіонах України. Телеканалом ТОНІС було виконано все необхідне та витримано всі процедури, передбачені чинним законодавством України для прорахунку цілого ряду частот.

На своєму засіданні 8-го грудня 2004 року Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення розглянуло питання про визначення переможця на 16 частот, які було прораховано “Укрчастотнаглядом” за поданням каналу ТОНІС і прийняла безпрецедентне рішення, в результаті якого каналу не було надано у користування ЖОДНОЇ частоти в регіонах України. Напевне, Нацрада керується своєю відмінною від думки мешканців українських містечок логікою.

за інф. прес-служби телеканалу "Тоніс"

Читайте також:

Конкурсні перипетії Нацради: кому, як, чому, що далі?

Нацсовет по ТВ и радио объявил конкурс на получение лицензий на телерадиовещание

Нацрада буде оскаржувати рішення суду про надання „Тонісу” додаткових частот
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
714
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду