Іван Адамчук: «Ми реалізувалися, може, вже не на 30, а на 32 відсотки»

25 Жовтня 2005
1726

Іван Адамчук: «Ми реалізувалися, може, вже не на 30, а на 32 відсотки»

1726
«По вартості пункту рейтингу ми виходимо на рівень «Інтера», чи «1+1», що, можливо, виглядає абсолютно абсурдним. Але ми вимушені йти на такий крок».
Іван Адамчук: «Ми реалізувалися, може, вже не на 30, а на 32 відсотки»
Cьогодні виповнилася річниця голодування журналістів 5 каналу на знак протесту проти цензури в Україні та тиску на канал, який чинився у 2004 році тодішньою владою та окремими політиками. Минулорічні події на 5 каналі стали предтечею та одним з рушіїв журналістської революції, яка розпочалася в країні 28 жовтня з повстання представників п’ятьох центральних телеканалів проти цензури та звільнення сімки журналістів з каналу «1+1».

Неабияку роль зіграв 5 канал – який разом із ТРК «Ера» на той момент були єдиними центральними мовниками, вільними від контролю режиму Кучми – і в подіях Помаранчевої революції. 5 канал став її трибуною, захисником, посередником між Майданом–опозицією-владою.

Разом з колегами, згадуючи про ті події через дуже важкий і неоднозначно прожитий нами рік, ми пропонуємо читачам інтерв’ю з генеральним директором 5 каналу Іваном Адамчуком, в якому ми розмовляємо більше про сьогоднішній день каналу та його майбутнє.


- Пане Іване, 25 жовтня виповниться річниця голодування на 5 каналі під час виборчої кампанії-2004. Тоді ви вимагали вирішення двох головних проблем: розблокування рахунків каналу, які були заблоковані на забезпечення судового позову народного депутата Володимира Сівковича та вирішення довготривалих проблем з ліцензією. (Подробиці цій подій – у текстах, на які в кінці розмови є гіперпосилання, коротко про це можна прочитати також у матеріалі «5 канал може ще до виборів зникнути із київського ефіру, подібно ЮТАРу»). Втім, через рік ці події видаються важливими не стільки через конкретні причини, які їх спровокували, скільки через той резонанс, які вони викликали в суспільстві, в медійному середовищі України. По суті, саме акція 5 каналу стала і передвісником, і одним iз моторів «журналістської революції». Чи можете ви зараз сказати: з самого початку то була політична акція?

- Можливо, це і була політична акція. Вона була спровокована народним депутатом Володимиром Сівковичем, вона була спровокована "Телестудією "Служба інформації".

- А з вашого боку?

- З нашого боку?

- Порошенко, який є власником каналу і який був активним учасником виборчої кампанії Віктора Ющенка, міг за речами, нібито, медійними та бізнесовими, мати насправді інтерес політичний...

- Порошенко про акцію голодування співробітників 5 каналу дізнався з нашого прямого ефіру. Він одразу приїхав на канал, і коли побачив наших водіїв, які спускалися вниз, з білими пов’язками був шокований, коли, нарешті, зайшов до приміщення каналу, він запитав: „Хлопці, ви що робите?”.

- А чому він був настільки шокований?

- Тому що ніхто не планував саме такого розвитку подій. Чесно кажучи, і ми не сподівалися на такий крок журналістів, хоча думали про те, як реагувати на фактичне блокування роботи каналу закриттям рахунків. Скажу навіть відверто, що за три дні я демонстративно заявив своїм колегам - членам правління - що я розпочинаю голодування. Це була чотирнадцята годинна 15 хвилин 22 жовтня. І я сидів, закинувши ноги на стіл, демонстративно нікого не пускаючи до кабінету. Але через години дві хлопці зайшли і сказали: „Іванe, припиняй, нам треба якось прийняти зважене рішення. Це стосується не тільки одного тебе, але й загалом компанії, тема дуже серйозна: заблоковані рахунки, загроза втрати ліцензії»... І, врешті-решт, ми сіли, подумали: куди ми рухаємося, і вирішили розпочати голодування, без будь-якого зовнішнього втручання. Абсолютно. Це було сплановано виключно членами правління 5 каналу.

- Якщо з поданням Сівковича проти Порошенка та блокуванням рахунків телекомпанії НБМ (5 канал) все більш-менш зрозуміло, то от щодо ситуації з ліцензією 5 каналу у багатьох виникають питання в зв’язку з нинішнім контекстом. Адже, як відомо, зараз Нацрада судиться з кількома каналами, які отримали ліцензію через суди, а не через конкурс. Але справа у тому, що свого часу і 5 канал задіював судові рішення для отримання ліцензії. Чому тоді і вас не чіпають? - запитують деякі медійники…

- Коли говорять, що ми отримали ліцензію через суд – це смішно. Тут зовсім інша історія. Справа в тому, що 5 канал отримав ліцензію на засіданні Національної ради, голосуванням всіх членів ради під час конкурсу, у листопаді 2003 року, коли рішенням суду вже було встановлено юридичний факт щодо визнання Телерадіокомпанії “Експрес-Інформ” – 5 канал переможцем конкурсу.

- Тобто, ви отримали ліцензію через повторний конкурс, а не через суд...

- На повторному конкурсі за рішенням Нацради, на якому проголосували всі без винятку члени НР, в тому числі й тодішній її голова Борис Іванович Холод.

- Що ж, бажаючи можуть встановити хронологію тих подій через публікації «Детектор медіа», а ми перейдемо до іншої теми. Нещодавно 5 канал відзначив свою другу річницю. З березня 2005-го ви існуєте як інформаційний канал. Яким ви бачите самі той шлях, який ви пройшли? Що вдалося, на вашу думку, а що не вдалося каналу на цьому шляху?

- Нам є куди далі рости, але чогось ми вже і досягли.

Вдалося-таки зарекомендувати себе на телевізійному ринку в якості інформаційного каналу. І це очевидний факт. Звичайно, це закономірно, що вдається не все і одразу, на сто відсотків, суперпрофесійно є, звичайно, проблеми. Як на мене, ми реалізувалися, може, вже не на 30, а на 32%. Ми вичистили канал від так званої іноземної продукції. У нас тільки вітчизняний продукт і понад 80% у нас власного продукту, решта – це українські виробники.

- А з ким ви співпрацюєте?

- Це продакшн-студія "Тактік-ТБ" – программа "Арсенал", продакшн-студія «Драйв» – программа «Драйв», продакшн -студія "Телекон" – программа «Отдел кадров», продакшн-студія «Нестр» – программа «Інновація», продакшн-студія "Віател" – програма «Гра долі», "Медіа -Дім "Рава" – програма «Унікальна Україна», продакшн-студія «СТЕП» – програма "Дорогами українців" та телекомпанія «Приват-TV» – "На перший погляд".

- Багато сторонніх виробників, власне, ними виробляються майже всі неінформаційні програми з ефіру 5-го каналу. Можливо, через проблеми - технічні, творчі, кадрові?

- В Україні на телебаченні не вистачає професійних кадрів. Причин є багато. Одна, найголовніша причина – розплодилося дуже багато каналів, серед яких і розпорошуються професіонали. Втім, якщо говорити про рейтинги, то з десяти кращих тележурналістів України шість працює у нас. Було більше, але повтікали, поганці. Тільки на УТ-1 разом з Андрієм Шевченком пішло з 5 каналу 15 чоловік. Я не нарікаю, люди пішли, мабуть, щоб задовольнити свої професійні амбіції і це можна зрозуміти...

Тобто, на 5-му професійна команда склалася дійсно потужна. В той же час, лунають і закиди критиків щодо того, що недостатній професійний рівень інформаційної складової каналу. Можливо, що це так. Є проблеми з групами підготовки новин – редактори, випускаючі… Є проблеми, мабуть, з репортерами… Але я впевнений, що ми переборемо цю ситуацію, навіть не зважаючи на ту велику ротацію кадрів, яка відбувається, власне, зараз на всіх каналах.

- А чим ви з інших каналів закликаєте до себе людей, зарплатами?

- Я б фінансову складову взагалі не брав до уваги. Ми нікого не перекуповую. І це факт очевидний. Здебільшого, люди приходять сюди, бо мають змогу реалізувати себе… Я б не сказав, що вони на інших каналах відчувають якийсь інформаційний голод, нереалізованість, я б не сказав, що у нас вони починають працювати в надто комфортних умовах, тому що база 5 каналу на сьогодні, мабуть, не найкомфортніша… Але це непогана база і, головне, в нас хороша моральна і психологічна атмосфера. Це дуже важливий фактор. Більше того, люди тут мають можливість реалізувати себе як інформаційними, і мають можливість не брехати. Вони говорять, що думають, їх ніхто за язик не тримає.

- І все таки – ви пропонуєте більші зарплати, ніж на інших каналах? Не тільки журналістам, а й випусковим редакторам, режисерам, операторам?.. Як ви, наприклад, пережили появу на ринку К1, що підняло рівень зарплат на нашому телебаченні досить відчутно…

- Я не можу сказати, що в нас більші зарплати, бо ніхто не може сказати, який середній рівень зарплати на інших каналах. Я розумію, що це є комерційна таємниця. Але ми намагаємося зібрати сюди найкращих. Є, звичайно люди, які, мабуть, не до кінця вписуються у наш виробничий процес, люди проходять якийсь випробувальний термін, залишаються або йдуть на інші канали…

- Які зміни відбулися, коли канал перейшов в режим саме інформаційного мовлення? Що відбулося з інформаційною редакцією, як була перебудована програмна служба, які підрозділи зникли, які з’явилось?

- Якщо подивиться структуру ньюзруму та структуру генерального продюсера і все, що входить в неї – то там - як у вулику - відділів і підвідділів. Дуже багато. Зараз ми почали її удосконалювати, і від того нам аж гаряче стало, ми настільки розширилися. Чого коштує один факт того, що ми тоді вдвічі збільшили штат.

- Вдвічі?

- Так, більше 500 чоловік працює на 5 каналі з лютого. І до цього часу наш штат на 100% не укомплектований.

- Скільки у вас на сьогодні корпунктів по Україні та за кордоном?

- На сьогоднішній день 5 канал має в Україні 6 постійно діючих корпунктів. У майбутньому, можливо, недалекому, планується відкрити і корпункти за кордоном.

Корпункти ж в Україні активно працюють. Місце їх розташування обиралося за кількома принципами. В першу чергу, це найбільші міста України, це своєрідні політичні центри і – центри цілих регіонів, звідки наші кореспонденти можуть оперативно виїхати на подію, яка відбувається, наприклад, у сусідній області. Отже, наші корпункти розташовані у Донецьку, Дніпропетровську, Львові, Одесі, Сімферополі та Харкові. Кожний корпункт має окреме приміщення, телефонний зв’язок, Інтернет, обладнання для перегляду відзнятого матеріалу та для монтажу сюжетів, забезпечений автотранспортом. В кожному корпункті телеорганізації працює двоє співробітників – журналіст та телеоператор.

Крім того, в нас ще є корпункти–філії НБМ, які були створені у 1997 року. Це Чернівці і Вінниця. Вони були створені під радіо, а зараз працюють і під телебачення. Звідти ми постійно отримуємо інформацію. Зараз ми відправили в регіони три пересувні телестанції, які обслуговують кожний свій кущ: перша працює у Львові – Західна Україна, друга працює в Донецьку – відповідно, обслуговує той регіон, третя - у Запоріжжі.

Практично в кожному обласному центрі, а також у Севастополі у телеканалу є й так звані фрілансери, які час від часу готують для нас матеріали.

- На момент Помаранчевої революції у вас була одна ПТС…

- Так. А зараз – вже 5. Три, як я вже сказав, працюють у регіонах, дві працюють в Києві, виїжджаючи і в Київську область.

- Коли ви 1 вересня транслювали події на Нікопольському феросплавному, це була...

- Це не наш сигнал був. Це був сигнал ICTV.

- А чому ви тоді вирішили теж транслювати ті події?

- Тому що був інформаційний привід і, відповідно, ми показували події, що були цікавими для наших глядачів. Звичайно, далеко не в такому обсязі, як це було показано на трьох інших каналах (ICTV, Новому, СТБ. – «ТК»).

Якщо є інформаційний привід, то ми по можливості робимо матеріал своїми силами, якщо ні - то залучаємо когось іншого. Якщо потрібно, замовляємо сюжети з-за кордону.

- Після Помаранчевої революції ви ввели у дію нову студію...

- Докупили техніки, причому дуже багато – окрім ПТС, ще й монтажні лінійки, камери… - Журналісти-інформаційники самі монтують сюжети?

- Так, самі монтують свої матеріали. Такі умови були поставлені від початку, і вони їх прийняли.

- Скільки працює зараз випускових груп?

- Протягом дня змінюються 3 випускові редактори й, відповідно, 3 випускові групи. Два таких склади замінюються потижнево. Отже, якщо брати двотижневий цикл, то це 6 випускових груп.

- Розкажіть, будь ласка, що зараз вже маєте, і як плануєте розвиватися щодо створення корпунктів за кордоном.

- В нас добре налагоджена співпраця з «Голосом Америки», є можливість отримувати звідти програми, і окремі сюжети. Найближчим часом туди поїде наш журналіст, він буде працювати в редакційному форматі.

- В компанії «Голос Америки» буде працювати ваш журналіст?

- В Вашингтоні. На базі «Голосу Америки».

- Але буде працювати саме на 5 канал?

- Саме на 5 канал. Далі ми плануємо відкрити корпункт в Брюсселі. Ведемо переговори. У мене вже була зустріч з можливими представниками нашими там, інтерес є. Я думаю, що найближчим часом всі деталі вирішимо. Взагалі – головне завдання, яке стоїть перед каналом – це розвиток. Коли будуть прийняті остаточні рішення, ми зможемо зрозуміти, в які країни ми ще могли б направити своїх журналістів.

- Що вкладається в поняття «розвиток», які саме завдання? Що ви плануєте робити вже в найближчий час?

- Зараз шукаємо місце, де ми могли «під ключ» побудувати новий апаратно-студійний комплекс.

На сьогоднішній день існує тільки технічне завдання. Як тільки воно буде остаточно прийняте, буде оголошено тендер на проект, в цьому тендері будуть брати участь не тільки українські, але й закордоні фірми. І тільки тоді, коли цей проект буде прийнятий, ми зможемо сказати, коли його буде реалізовано. Але над цим ми зараз працюємо. Працюємо кожний день.

- За рахунок яких коштів ви плануєте таке масштабне будівництво?

- Я, може, видамся банальним, але до цього часу ми розвивалися виключно за рахунок кредитів. Жодної копійки нам ніхто ніколи не давав. Щоб хтось прийшов, дав гроші: ”нате, хлопці, давайте рухатися” - такого не було. З 2001 року у нас є кредитна угода з «Райффайзенбанк Украина»… Як будемо далі розвиватися – буде видно. Коли буде прийнято проект, то буде прийнято рішення, за рахунок чого його будемо будувати – кредитів або інвестицій.

- Тобто, ви не виключаєте можливість інвестицій?

- Так, я не виключаю.

- Апаратно-студійний комплекс, безумовно, дорого коштує. За рахунок чого плануєте «відбивати» затрати?

- Як будь-який канал - за рахунок реклами. 5 канал - це є бізнес-проект, і він ніколи не був політичним проектом

- Які зараз ваші рекламні показники?

- На сьогоднішній день ми є рентабельною компанією, і більшість коштів інвестуємо в розвиток. Це хороший показник, як на мене.

- А які цифрові показники?

- Можу сказати, що порівняно з минулим роком, наші рейтинги виросли вдвічі. По вересню наш рейтинг складає 0,31, доля - 2,23. Ми вийшли у цьому місяці на 7 місце. Це непоганий показник для нас. Чим вище пункт рейтингу, тим більше заробляє канал.

В той же час, на ринку ми не подібні до інших каналів. І я ставлю завдання всьому відділу реклами більше 30% прайм-тайма продавати по прайс-листу.

- Що це буде для каналу означати?

- Це трошки інші суми. Якщо згідно нашого рейтингу нам потрібно справді прокрутити дану рекламу n-ну кількість разів, то є хронометраж, є конкретні суми: прокрутили, відпрацювали, заробили гроші.

- А чому ви відійшли від цієї практики свого часу – як і інші канали?

- Тому що знайшли таку фірму GFK-USM, яка, маючи тисячу триста с копійками піпелметрів, розподіляє рекламний ринок України.

- А хтось, крім вас, планує повернутися до практики прайс-листів?

- Мені про це не відомо.

- Ви не співпрацюєте з жодним сейлз-хаузом…

- Ні, у нас своя комерційна служба, ми ні з ким угоду не підписували, і не плануємо цього робити.

- Чому?

- Я більш ніж переконаний, що нам ніхто не запропонує тих цифр, які б ми хотіли.

- А яким чином ви отримуєте ті цифри, які б ви хотіли?

- Тому що завдання таке стоїть: продавати. Ми постійно підвищуємо ціну. По вартості пункту рейтингу ми виходимо на рівень «Інтера», чи «1+1», що, можливо, виглядає абсолютно абсурдним. Але ми вимушені йти на такий крок. Завдяки тому, що є попит, рекламодавці йдуть, розміщуються.

- Попит є тому, що ви зайняли нішу інформаційного каналу, маєте цільову аудиторію?

- Так, маємо цільову аудиторію, в якій процент людей платоспроможних значно більше, ніж на будь-якому каналі.

- А що відбувається у вас з прихованою рекламою? Є така програма „Арсенал”, є така програма „На перший погляд”. Мені здається, що там проплачені сюжети ідуть…

- Якщо здається, то, мабуть, це помилково. Справа в тому, що це є виробництво продакшн-студії - ми отримуємо продукт. Чи вони отримують за виробництво та показ чогось в ефірі - кажу чесно, мені про це нічого не відомо, абсолютно.

- А чому ви не цікавитесь цим? Адже продакшн-студія може отримувати за іміджеві сюжети гроші…

- Я не виключаю того. Але ми отримуємо продукт. Якість продукту нас влаштовує, при цьому на його виробництво ми не витрачаємо коштів.

- Тобто, «забиваєте» ефір?..

- Ні, не забиваємо. Наприклад, «Арсенал» - дуже якісний продукт, що має високі рейтинги. Я за цей час не почув жодного негативного відгуку про програму.

- Як буде розвиватися канал найближчим часом, ще до побудови АСК? Чи з’являться нові ток-шоу, щоб поряд, скажімо, з ток-шоу Романа Чайки «5 копійок» відбудувалася «лінійка»… Зараз складається таке уявлення про канал: є поодинокі програми, але більшість ефіру заповнено гостями у студії…

- Це формат інформаційного каналу. Ми ж не вигадали велосипед.

- Але інформаційний канал має працювати, перш за все, саме з інформацією, з фактами – а не тільки з думками гостей…

- Так. І зараз в нас розширюється саме новинне мовлення. Інформаційні програми збільшують свій хронометраж з 5 до 10, до 15 хвилин, з 15 - до 20-25. Тобто, ми розширили сам ефір новинних випусків. Ми вже чітко відформатували програму «ЧАС», з’явилася нова програма Єгора Соболєва «Чи на 5?», вона викликає різні думки, але вона з’явилася і має непогані рейтинги. Готуються нові проекти, звичайно, треба буде дивитися «пілоти», оцінювати, чи варті вони будуть того, щоб вставляти їх в програмну сітку... Наприклад, продакшн-студія Володимира Ар’єва «Закрита зона» пропонує нам, як мінімум, сім проектів. Я не хочу зараз, наперед, про це говорити, як ми будемо відбудовувати «лінійку»…

- Тобто, ви плануєте-таки робити саме «лінійку»...

- Так. Кожний день іде робота над новими проектами. Над залученням нових проектів працює стартпродюсер Дарка Чепак. Це її повноваження. Паралельно зараз йде виробництво документального фільму про Помаранчеву революцію, про так звану журналістську революцію. Появиться спортивний підсумковий огляд найближчим часом.

- Тобто, в двох словах, концептуально, ви можете сказати, якою планується вибудувати структуру мовлення каналу?

- Ми хочемо, особливо в прайм-тайм, вибудувати чіткі «лінійки», в яких будуть виписані чіткі проекти, які будуть мати свого глядача, і будуть мати хороші рейтинги. Сьогодні власний український телепродукт дає високі рейтинги. І на нього є попит.

- Ви вже повністю розумієте, на яку цільову аудиторію працюєте, задоволені її складом?

- Якщо чесно, то задоволений. Ми визначилися, що це 30-45-літня вікова аудиторія, яка потребує інформації, має гроші в кишені, це політики, це бізнесмени. Я заходжу на зустріч з якимось бізнесменом, а в нього в кабінеті - картинка 5 каналу. Запитую: чому дивишся 5 канал? Відповідає: тому що тут постійна інформація, якщо не почую, то прочитаю. І так в багатьох, наші працівники в неробочий час спостерігають ту ж саму картину. Стець (Юрій Стець – генпродюсер 5 каналу. – «ТК»), відпочиваючи в Судаку, заходить в ресторан, а там - 5 канал. По великому рахунку, абсурд повний, ми ж знаємо Судак, його населення. «Я дивлюсь і дивуюсь», - каже Юрій.

- Яку ви зараз мету ставите для себе щодо рейтингів?

- Якщо ми вийдемо на 5 місце, то це буде чудово. Якщо на 5 позиції будемо стояти, то будемо суперприбутковим каналом.

- Для цього вам буде треба посунути ТРК «Україна» та СТБ…

- Тут треба розуміти, що в них такі рейтинги за рахунок більшого покриття. Наше покриття на сьогоднішній день 62%, а в них значно вище, у них під 90%.

- Як ви будете змінювати ситуацію?

- По-перше, ми вже отримали ліцензію на 21 регіон, серед них є міста-мільйонники. Я сподіваюся, що після цього конкурсу ми вийдемо на покриття 75%. Завтра (інтерв’ю відбулося 18 жовтня. Наступного дня 5 канал Нацрада визнала переможцем у конкурсі на частоти ще в 10 містах. – «ТК») має відбутися наступний етап конкурсу. Ми можемо отримати частоти в Донецьку, Луганську. Це серйозні регіони. Тоді ми до кінця року вийдемо на 80% покриття. І будемо далі подаватися. Ми подаємося на всі конкурси, які є в країні.

- І Нацрада вам сприяє…

- Що значить «Нацрада сприяє»?

- Наприклад, вона оголошує зараз конкурс на інформаційних мовників…

- Я б не ставив таке питання мені, а, швидше, Нацраді. Тому що у них є своя аргументація. Вони проводили опитування, яке показало, що попит є саме на таке мовлення, це не вигадана історія. Але проблема у тому, що ніхто не хоче працювати в такому вузькому форматі. Між тим, було б дуже добре, щоб таке форматування конкурсів Нацрадою призвело до якоїсь чіткої логіки форматування телеринку! Тому що в нас дуже багато сімейних каналів, які один в одного перетягують аудиторію. І будь-який новий канал, який з’являється в тому ж форматі сімейного, вже приречений на загибель. І тільки вузькоформатні канали мають шанси на розвиток. Якщо вони будуть якісними - то займуть свою нішу. Музичні канали вже підтвердили це.

- А які взагалі, на ваш погляд, ще існують проблеми на ринку, які найближчим часом будуть випливати?

- Вони будуть кричущими до того часу, як політична ситуація в країні не стане стабільною. Закінчаться вибори – побачимо, як далі буде все розгортатися. Бо там буде пауза, велика пауза. Для інформаційників, за великим рахунком, політика диктує умови, створює інформаційні приводи, дає рейтинги. Нам дуже високий рейтинг у вересні, наприклад, дала відправка уряду у відставку.

- Але в такому разі період стабілізації – якщо він настане в країні – може якраз негативно вплинути на ваші рейтинги...

- Я не виключаю цього, але думаю, що він несуттєво вплине. Якщо ми будемо орієнтуватися виключно на політичну інформацію – то так. Але ми і працювали, і працюємо, і будемо працювати на створення власного продукту на соціальну тематику. І в інформаційних випусках, я думаю, що найближчим часом з'явиться більше "соціалки".

- А економічні програми, ділові програми?

- Вони лишаються, вони будуть, будуть тільки розвиватися. Особливо – економічний блок. Є в нас пропозиції від певних партнерів, творчих людей, які готові взятися саме за економічний блок.

- Але це будуть незаангажовані проекти?..

- Це будуть незаангажовані проекти. Це будуть проекти, про які не можна буде сказати, що вони заробляють гроші. Це буде аналітика – обов'язково. Прихованої реклами на каналі, повірте, не буде.

Наталія Лигачова, "Детектор медіа"

Читайте також:

Іван Адамчук: "Ми звикли до "беспрєдєла", а тому нас важко налякати" (оновлено)

Юрий Стець: «Будем пытаться увеличивать наши доходы и улучшать наше качество»

Нацрада по телебаченню і радіомовленню затвердила свій річний звіт, замовчавши проблему утисків 5 каналу

Видано постанову про розблокування рахунків 5 каналу

Керівництво та ініціативна група 5 каналу оголосили безстрокове голодування

В Україні журналістів і свободу слова хочуть посадити на ланцюг - голова НСЖУ

Київська медіа-профспілка закликає всіх журналістів 24 жовтня о 12 годині взяти участь у акції "Нас позбавляють професії". Приєднуйтесь!

Арешт рахунків блокує роботу «5 каналу»!!!- прес-служба каналу

Нацрада вирішила не розглядати питання щодо "5 каналу"

5 канал може ще до виборів зникнути із київського ефіру, подібно ЮТАРу

Керівники "5 каналу" учора у прямому ефірі заявили про тривалий і систематичний тиск

Арешт рахунків „5 каналу” з точки зору закону

Счета 5-го канала арестованы?

Донецкая компания "Восток-инвестпром" официально объявила о покупке "TV-Табачук"

“5 канал” у Києві можуть позбавити ефіру?

ПРАВО НА ПРОФЕСІЮ! ЖУРНАЛІСТИ ВІДЗНАЧАЮТЬ РІЧНИЦЮ РЕВОЛЮЦІЇ У МЕДІА (ХРОНОЛОГІЯ ПОДІЙ, ТЕКСТИ, ВІДЕО)

Сага Помаранчевої революції

Єгор Соболєв: «Все починається з ком, а завершується «темниками»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1726
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду