На «Живому ТБ» стартує проект «Кобзар єднає»

На «Живому ТБ» стартує проект «Кобзар єднає»

16 Травня 2014
9424
16 Травня 2014
18:27

На «Живому ТБ» стартує проект «Кобзар єднає»

9424
На «Живому ТБ» стартує проект «Кобзар єднає»
На «Живому ТБ» стартує проект «Кобзар єднає»

22 травня в ефірі інтернет-телеканалу Української греко-католицької церкви «Живе ТБ» розпочинається цикл інтерв'ю «Кобзар єднає»з відомими українцями про Тараса Шевченка. Про це повідомляють продюсери проекту.

 

Співорганізатор циклу «Кобзар єднає» - Всеукраїнський благодійний фонд Юрія Дерев'янка.

 

«Глибока проблема в сприйнятті Шевченка - це жорстка «зашлакованість» образу, - вважає директор «Живого ТБ» Лук'ян Сельський. - Українці звикли бачити його у важкому «мужицькому» кожусі та з обличчям, обрамленим такими ж важкими вусами. Совєти так довго сіяли в нашій свідомості прямокутний, наче домовина, образ Кобзаря, що ми навіть зараз готові поховати у ньому Тараса справжнього, цікавого, юного і людського. Тож від перших секунд кожної серії телепроекту «Кобзар єднає» ми буквально примушуємоглядача якнайширше розкрити власну уяву і стати у площині ХІХ-го століття - з його справжніми звуками, запахами й барвами».

 

Про Шевченка ведучі «Живого ТБ» говоритимуть з Мирославом Мариновичем, Євгеном Сверстюком, Джамалою, Блаженнішим Любомиром (Гузаром), Святішим Патріархом Філаретом, Блаженнішим Святославом (Шевчуком), Валентином Сильвестровим, Євгеном Станковичем, Тарасом Компаніченком й іншими.

 

Загалом до циклу увійде 15 інтерв'ю.

 

«Прототип біблейського пророка, український Цар Давид, псалмоспівець, тонкий лірик,  людина, здатна об'єднати довкола себе українців в Україні і за її межами - зокрема такого Тараса Шевченка ви побачите в телепроекті "Кобзар єднає"», - обіцяють автори проекту.

 

Однак головне завдання циклу - показати сучасного й актуального Тараса Шевченка.

 

Нагадаємо, інтернет-канал «Живе телебачення» розпочав мовлення в серпні 2013-го. Керівник каналу - протоієрей отець Ігор Яців. Від початку до команди входило семеро осіб, які працювали на громадських засадах. Створення «Живого ТБ» профінансував українець, що належить до УГКЦ і нині проживає у Словаччині.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9424
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду