detector.media
16.05.2014 18:27
На «Живому ТБ» стартує проект «Кобзар єднає»
На «Живому ТБ» стартує проект «Кобзар єднає»

22 травня в ефірі інтернет-телеканалу Української греко-католицької церкви «Живе ТБ» розпочинається цикл інтерв'ю «Кобзар єднає»з відомими українцями про Тараса Шевченка. Про це повідомляють продюсери проекту.

 

Співорганізатор циклу «Кобзар єднає» - Всеукраїнський благодійний фонд Юрія Дерев'янка.

 

«Глибока проблема в сприйнятті Шевченка - це жорстка «зашлакованість» образу, - вважає директор «Живого ТБ» Лук'ян Сельський. - Українці звикли бачити його у важкому «мужицькому» кожусі та з обличчям, обрамленим такими ж важкими вусами. Совєти так довго сіяли в нашій свідомості прямокутний, наче домовина, образ Кобзаря, що ми навіть зараз готові поховати у ньому Тараса справжнього, цікавого, юного і людського. Тож від перших секунд кожної серії телепроекту «Кобзар єднає» ми буквально примушуємоглядача якнайширше розкрити власну уяву і стати у площині ХІХ-го століття - з його справжніми звуками, запахами й барвами».

 

Про Шевченка ведучі «Живого ТБ» говоритимуть з Мирославом Мариновичем, Євгеном Сверстюком, Джамалою, Блаженнішим Любомиром (Гузаром), Святішим Патріархом Філаретом, Блаженнішим Святославом (Шевчуком), Валентином Сильвестровим, Євгеном Станковичем, Тарасом Компаніченком й іншими.

 

Загалом до циклу увійде 15 інтерв'ю.

 

«Прототип біблейського пророка, український Цар Давид, псалмоспівець, тонкий лірик,  людина, здатна об'єднати довкола себе українців в Україні і за її межами - зокрема такого Тараса Шевченка ви побачите в телепроекті "Кобзар єднає"», - обіцяють автори проекту.

 

Однак головне завдання циклу - показати сучасного й актуального Тараса Шевченка.

 

Нагадаємо, інтернет-канал «Живе телебачення» розпочав мовлення в серпні 2013-го. Керівник каналу - протоієрей отець Ігор Яців. Від початку до команди входило семеро осіб, які працювали на громадських засадах. Створення «Живого ТБ» профінансував українець, що належить до УГКЦ і нині проживає у Словаччині.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY