Держкіно випустить сучасні документальні стрічки на DVD

Держкіно випустить сучасні документальні стрічки на DVD

18 Січня 2014
11979
18 Січня 2014
13:39

Держкіно випустить сучасні документальні стрічки на DVD

11979
Держкіно випустить сучасні документальні стрічки на DVD
Держкіно випустить сучасні документальні стрічки на DVD

Держагентство з питань кіно готує до випуску на DVD цикл українських документальних стрічок. Про це з посиланням на голову Держкіно Катерину Копилову повідомляє «Україна молода».

 

Збірку, окрім презентаційних копій та дисків для продажу, планують показати і на телеекранах. «Українське кіно мусить бути на телебаченні, — переконана голова Держкіно. — Зараз, скажімо, Володимир Войтенко у своїй програмі на "1+1" показує український короткий метр. Так само у нас є попит каналу "Культура" або УТ–1, водночас ми пропонуємо ці фільми до показу і комерційним каналам. Впевнена, що такі фільми були б цікаві і європейським освітнім каналам, але для того ми ще мусимо профінансувати для них англійські субтитри».

 

До збірки документальних стрічок мають увійти роботи Олександра Денисенка, Дмитра Томашпольського, Олега Чорного, Віктора Олендера та інших.

 

«Зараз ми маємо вже не тільки фільм про Денисенка ("Денисія. Світи Володимира Денисенка". - ТК), а й чарівну картину про Ларису Кадочникову. - розповіла пані Копилова. -  завершується фільм про Костянтина Степанкова (Документальна трилогія Віктора Олендера. - ТК), за два місяці буде показ фільму Олега Чорного "Голлівуд над Дніпром" — історія села Бучак на Черкащині, де знімали свої фільми такі класики, як Довженко, Параджанов, Іллєнко, Тарковський. Це таке переосмислення того духу, що існує в Бучаку, те, на чому стояло українське поетичне кіно в той час, і досі ще є живі очевидці зйомок».
 
 
Як повідомляла «Детектор медіа», 15 січня у київському Будинку кіно представили арт-документальну стрічку «Денисія. Світи Володимира Денисенка». Проект із початковою назвою «Отаман українського кіно» брав участь у пітчингах Держкіно у 2011 році. Фільм створено за державні кошти. Бюджет - 1 199 738 грн.

22 січня у Будинку кіно презентують ще одну документальну стрічку - «Чи є життя на Марсі?». Картина оповідає «про життєлюбних оптимістів - жителів села на Чернігівщині  з красномовною  назвою  Марс, про їх марсіанський побут, проблеми і радощі». Режисер іронічної документальної пасторалі - Володимир Хмельницький. Автор сценарію - Анастасія Білоусова. Виробничий бюджет стрічки - 528 636 грн. Фільм створено за фінансування Держкіно.

 

«Детектор медіа»

На фото - кадр із фільму «Денисія. Світи Володимира Денисенка». Ілюстрація надана Олександром Денисенком

 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11979
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду