У столичному кінотеатрі «Київ» триває проект «Незалежний погляд»

24 Серпня 2013
16308
24 Серпня 2013
11:11

У столичному кінотеатрі «Київ» триває проект «Незалежний погляд»

16308
У столичному кінотеатрі «Київ» триває проект «Незалежний погляд»

У столичному кінотеатрі «Київ» триває проект «Незалежний погляд». Його Національний центр Олександра Довженка та Культурний центр «Кінотеатр «Київ» прурочили до Дня Незалежності України.

 

 

До 28 серпня тут можна переглянути такі стрічки:




24.08 «Захар Беркут», Леонід Осика, 1971 р.

Фільм оповідає про мужню боротьбу карпатських горців-русинів, очолюваних Захаром Беркутом, - головою племені мисливців, воїнів та хліборобів, проти татаро-монгольської навали на Київську Русь у XIII столітті. Про непереможний дух народу, прагнення відстояти свою свободу.



25.08 «Білий птах з чорною ознакою», Юрій Іллєнко, 1971 р.

У своїй третій режисерській роботі Юрій Іллєнко досліджує трагедію бідної української родини Дзвонарів, яка живе у Карпатах неподалік від румунського кордону у важкі часи війни та терору (1937-1947). Четверо братів грають у сільському ансамблі, проте боротьба між українцями-націоналістами, прибічниками нацистів та прибічниками радянської влади забирає одного учасника гурту за іншим: Петро приєднується до Червоної армії, Орест - до УПА, а Богдан лишається вдома. Однак долі братів переплітаються і в коханні, і в боротьбі. 



26.08 «Тарас Шевченко», Ігор Савченко, 1951 р.

Історико-біографічний фільм режисера Ігоря Савченка про життя великого українського поета і художника Тараса Григоровича Шевченка.

Син кріпосного селянина, він блискуче закінчив Академію мистецтв і ще в юності завоював славу волелюбними віршами. Але його чекали важкі випробування ...



27.08 «З нудьги», Артур Войтецький, 1967 р.

За однойменним оповіданням М.Горького.

Про байдужість, жорстокість поглинутих пучиною міщанства мешканців маленької залізничної станції, що загубилася у глухому степу. Самотня кухарка Арина покохала обхідника залізничних колій Гомозова. Але це несподіване щастя закінчується для жінки трагедією, бо місцеві жителі, у яких від нудьги та лінощів притупилися всі людські почуття, починають насміхатися з неї, та ще й Гомозов приєднується до них. У відчаї Арина накладає на себе руки.



28.08 «Хліб і сіль», Григорій Кохан, Микола Макаренко, 1971 р.

За мотивами однойменного роману Михайла Стельмаха.

1905 рік. Тяжко живуть селяни-бідняки у Прикарпатті. Багато хто від'їжджає до Сибіру в пошуках кращої долі, інші планують боротися за свої права на землю. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16308
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду