«Яскравий» повертає кольори?

16 Грудня 2011
14331
16 Грудня 2011
13:00

«Яскравий» повертає кольори?

14331
З огляду на прем’єрні випуски «Топ-100» та заявлені нові програми в зимовому сезоні, складається враження, що Новий канал зробив ставку на диваків та їхніх прихильників як на цільову аудиторію
«Яскравий» повертає кольори?

Якщо вам наснилася Ольга Полякова, яка ганяється за вами зі шматком свинячої шкури з салом, це означає, що напередодні ви подивилися «Топ-100» на Новому каналі. Або ж те, що ви приречені дивитися новий проект того ж таки каналу під назвою «Парад порад», де «суперблондинка» виступить уже в ролі члена журі, що оцінюватиме ідіотські винаходи всіляких диваків. Або ж - якесь ток-шоу на інших каналах, куди її часто запрошують як експерта чи гостю.

 

Взагалі, присутність цієї суперблондинки в українському телеефірі подеколи зашкалює, проте не можна не визнати: Ольга Полякова, чи то співачка, чи то світська левиця, чи то «наша відповідь Леді Гага» - це вже бренд. І з ним, цим брендом, треба рахуватися.

 

А в тому, що його творення - велика заслуга саме Нового каналу, крізь зуби чи залюбки змушений буде погодитися кожний, хто, хай і принагідно, стежить за подіями на наших телеканалах. Оля Полякова стала самопроголошеною «суперблондинкою» саме на проекті Нового «Хто проти блондинок?», де вона дуже старанно епатувала ведучого й публіку, як і чим могла.

 

Новий канал, як, утім, і всі телевізійні ресурси холдингу StarLightMelia, своїх героїв-знахідок не лише не викидає після використання, а просуває їх де й коли тільки може. Ось і Полякову, свою доморощену зірочку, канал запросив як окрасу нового шоу «Топ-100», яке виходить щовівторка. «Суперблондинка», яка після народження молодшої дочки встигла на цій події попіаритися вже на багатьох каналах, на рідному Новому виступила в уже звичному й традиційному для себе образі дамочки, яка не лише за словом у власну кишеню не лізе, але й у чужі штани цілковито вільно може руку запхати. Щоправда, зробила вона це на прохання ведучого нового проекту Дмитра Бурундукова, але, будучи вірною собі та старанно виплеканому образу вульгарної тупої білявки, коментувала процес укидання надувних кульок у шаровари, які начепив Дмитро, в дусі базарної перекупки. Але присутність Полякової в програмі «Топ-100», присвяченій цього разу найоригінальнішому і найкумеднішому вбранню на світі, одним епізодом не обмежилася. Вона до всього іншого навчила Дмитра Бурундукова шити корону зі свинячого сала, а після цього ще й примусила її приміряти. Це була така собі ілюстрація до відомого вбрання Леді Гага з яловичини, яке однозначно можна віднести до надто оригінального, що, відтак, увійшло до рейтингу «Топ-100». А проте корону зі свинини Ольгою Поляковою було зроблено не просто так, а як доповнення до її ж таки сукні з сала, яку вона охоче демонструвала де тільки могла. Ну, от така наша відповідь епатажній заморській співачці. Не можна не визнати, до слова, що вбрання «суперблондинки» виглядає набагато естетичніше, ніж криваво-червоні шматки м'яса на Леді Гага.

 

Треба сказати, що Полякова дуже органічно вписалася в дует із Дмитром Бурундуковим, який робить свій рейтинг «Топ-100» абсолютно «від балди», покладаючись виключно на почуття гумору та смак, як власний, так і своїх редакторів. З гумором у ведучого все гаразд, і це видно з того, як Дмитро без тіні сум'яття приміряє шотландський кілт, дуже жваво при цьому коментуючи те, що під нього справжні горяни не надівають нічого. Це потрібно для того, аби лякати ворога... голою дупою. Справді, звідки б ми ще дізналися, що картата спідниця на кремезному мужикові - це не примха, а сувора необхідність! Треба сказати, що консультанти Дмитра в цій нелегкій справі, київські шанувальники кельтської культури, допомагаючи йому, дуже ніяковіли, на відміну від Бурундукова.

 

Ведучий програми демонструє не лише почуття гумору, а й справжню хоробрість, коли наважується розкласти на голому торсі суші-гьорл (так її титровано в програмі!) Юлі Школьної апетитні роли, а після цього ще й їх скуштувати. З того ж розряду - і прохання до телезірки, а за сумісництвом - колекціонера краваток Олега Панюти спробувати скуштувати один із предметів його колекції. Перед цим нам показали відомі кадри, де президент Грузії Міхаїл Саакашвілі, поринувши в тяжкі роздуми про долю батьківщини, гризе кінчик власної краватки. Здавалось би, така паралель досить образлива і в якогось недолугого міністра іноземних справ могла б викликати бажання написати ноту протесту, але що ж ти візьмеш із цього фріка, тобто несерйозного ведучого так само несерйозного шоу! Нічого, окрім чарівної посмішки.

 

Поведінка Дмитра Бурундукова скидається на такі собі милі пустощі мазунчика у великій дружній родині, якому прощається все, бо його витівки - не більше, ніж спроби розвеселити оточуючих. У нашому випадку - глядачів Нового каналу.

 

З огляду на прем'єрні випуски «Топ-100» та заявлені нові програми в зимовому сезоні, складається враження, що «яскравий» канал вирішив будь-що повернути колишні рейтинги і, поставивши цю велику мету, зробив ставку на диваків та їхніх прихильників як на цільову аудиторію.

 

Нагадаю, що основною фішкою задля повернення в телевізійний топ менеджмент Нового каналу зробив «чотирисезоння». Тобто, на відміну від традиційного досі поділу ефіру на «новий сезон», коли всі телеканали «вистрілюють» прем'єрами, та міжсезоння, коли більшість телевізійників крутять повтори успішних програм, Новий заявив, що на ньому відтепер буде чотири сезони, відповідно до пір року. І кожен із них матиме свої нові проекти. Зима, судячи з прем'єр, які вже відбулися, та планів на січень-лютий, пройде на Новому під знаком, як і раніше, суцільних розваг. Але Новий продовжує йти в напрямку «дорослішання» власної аудиторії, тож і розваги готує вже не лише для тінейджерів, готових після банки пива реготати з пальця, а для дорослішого глядача, який надає перевагу шоу хоч і не надто інтелектуальним, але й не позбавленим оригінальності ідеї та її втілення. Саме для цього й потрібні такі персони, як Полякова, які, з одного боку, нагадують про минулі успіхи, а з другого - підкреслюють і вірність традиціям, і свіжі шляхи їхнього розвитку. Ну, а цілковите оновлення гарантують нові обличчя з небанальним почуттям гумору. Чи досягне подібна стратегія успіху в глядача, який попри невдачі останніх місяців зберіг вірність Новому, покаже час. Але добре вже те, що канал не лише декларує, а й демонструє в ефірі щире бажання повернути собі яскраві кольори.

 

Фото - www.screenmedia.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14331
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Lith
4512 дн. тому
Фотка какая-то знакомая... не припомню, чей промо-ролик...
сергей
4514 дн. тому
Телекритика! где вы нашли эту ТАЛАНТЛИВЕЙШУЮ авторшу??!!статья не понятно о чем и зачем!чистая тупая заказуха! гоните ее в шею!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду