Ніку Одиноку та двох затриманих відпустили. Суд - 20 січня

Ніку Одиноку та двох затриманих відпустили. Суд - 20 січня

18 Січня 2014
12722
18 Січня 2014
17:43

Ніку Одиноку та двох затриманих відпустили. Суд - 20 січня

12722
Ніку Одиноку та двох затриманих відпустили. Суд - 20 січня
Ніку Одиноку та двох затриманих відпустили. Суд - 20 січня

Щодо затриманої сьогодні біля посольсьва США Ніки Одинокої та двох громадян складено адмінпротокли про «хуліганських дій» (нецензурних висловлювань) та «порушення процедури мирних зібрань», повідомляють користувачі Facebook.

 

Затриманих відпустили, повідомивши їм, що суд призначено на понеділок, 20 січня. 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», пані одиноку та ще двох учасників акції біля Посольства США затримали сьогодні, 18 січня, і доправили до Подільському РУВС.

 

Повідомлення про це затримані поширили у соцмережах. До будівлі райвідділку прибули журналісти й десятки громадян, які прийшли висловити протест щодо дій міліції. Також до РУВС прибув народний депутат Ігор Мірошниченко (ВГО «Свобода»).


Затримані перебували під вартою близько чотирьох годин. Вони подають зустрічні позови щодо дій міліції.

 

Як повідомила «Українська правда» із посиланням на ВО «Свобода», міліція затримала Ніку Одиноку біля резиденції посла США в Києві. Вона влаштувала одноосібну акцію проти бездіяльності сенату США щодо питання України. При цьому протестувальниця була вдягнена у легкий одяг, на який було нанесено речовину, схожу на кров, та тримала плакат із надписом англійською «Ви хочете нових жертв? Годі говорити – треба діяти». Ії зовнішній вигляд мав символізувати ознаки репресій влади до простих громадян.

 

Двоє інших затриманих громадян виявилися не учасниками акції, а перехожими, які  зупинилися, аби поцікавитися протестом дівчини. Їх звинувачують у співучасті у масовій акції протесту.


Саму ж Ніку Одиноку звинувачують за двома статтями Кримінального кодексу України – участь у несанкціонованих масових акціях та хуліганстві. 

 

«Детектор медіа»

Фото - зі сторінки Ніки Одинокої у Facebook

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12722
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Патріот
3757 дн. тому
Якщо одна людина - це масова акція, то це означає, що стало небезпечно взагалі виходити на вулицю.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду