detector.media
18.01.2014 17:43
Ніку Одиноку та двох затриманих відпустили. Суд - 20 січня
Ніку Одиноку та двох затриманих відпустили. Суд - 20 січня

Щодо затриманої сьогодні біля посольсьва США Ніки Одинокої та двох громадян складено адмінпротокли про «хуліганських дій» (нецензурних висловлювань) та «порушення процедури мирних зібрань», повідомляють користувачі Facebook.

 

Затриманих відпустили, повідомивши їм, що суд призначено на понеділок, 20 січня. 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», пані одиноку та ще двох учасників акції біля Посольства США затримали сьогодні, 18 січня, і доправили до Подільському РУВС.

 

Повідомлення про це затримані поширили у соцмережах. До будівлі райвідділку прибули журналісти й десятки громадян, які прийшли висловити протест щодо дій міліції. Також до РУВС прибув народний депутат Ігор Мірошниченко (ВГО «Свобода»).


Затримані перебували під вартою близько чотирьох годин. Вони подають зустрічні позови щодо дій міліції.

 

Як повідомила «Українська правда» із посиланням на ВО «Свобода», міліція затримала Ніку Одиноку біля резиденції посла США в Києві. Вона влаштувала одноосібну акцію проти бездіяльності сенату США щодо питання України. При цьому протестувальниця була вдягнена у легкий одяг, на який було нанесено речовину, схожу на кров, та тримала плакат із надписом англійською «Ви хочете нових жертв? Годі говорити – треба діяти». Ії зовнішній вигляд мав символізувати ознаки репресій влади до простих громадян.

 

Двоє інших затриманих громадян виявилися не учасниками акції, а перехожими, які  зупинилися, аби поцікавитися протестом дівчини. Їх звинувачують у співучасті у масовій акції протесту.


Саму ж Ніку Одиноку звинувачують за двома статтями Кримінального кодексу України – участь у несанкціонованих масових акціях та хуліганстві. 

 

«Детектор медіа»

Фото - зі сторінки Ніки Одинокої у Facebook

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY