Шустер у прямому ефірі поскаржився Яценюку на утиски керівництва НТКУ (ВІДЕО)

Шустер у прямому ефірі поскаржився Яценюку на утиски керівництва НТКУ (ВІДЕО)

4 Жовтня 2014
8555
4 Жовтня 2014
10:49

Шустер у прямому ефірі поскаржився Яценюку на утиски керівництва НТКУ (ВІДЕО)

8555
Шустер у прямому ефірі поскаржився Яценюку на утиски керівництва НТКУ (ВІДЕО)
Шустер у прямому ефірі поскаржився Яценюку на утиски керівництва НТКУ (ВІДЕО)

Засновник «Савік Шустер студії» Савік Шустер у прямому ефірі Першого національного заявив прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку, що керівництво Першого національного утискає його як представника середнього бізнесу. Про це він сказав під час випуску «Шустер live» 3 жовтня 2014 року, наголошуючи на «вседозволеності чиновників».

 

«Я можу сказати це в прямому ефірі, тому що маю такий привілей. Маса інших людей у моїй ситуації цього зробити не зможуть, - звернувся до прем'єр-міністра Савік Шустер. -Державний чиновник, ваш підлеглий, глава Першого національного починає закривати всі мої ефіри, хоча у нас контракт до 1 січня. Попереджає про це за дві години до... Ніякої поваги. Платить за нашу програму взагалі ніщо. Ми витрачаємо кошти - ця аудиторія, яку ми привозимо щотижня, коштує 15 тисяч доларів. Це означає, що ми сплачуємо потягам, маршруткам, сплачуємо податки. У нас люди працюють. Ідуть гроші в бюджет, економіка рухається. А якийсь чиновник вирішує: "А навіщо все це?"».

 

Як наголосив Савік Шустер, у світлі такої політики чиновників він занепокоєний долею своїх працівників та економікою країни. А відповідаючи присутньому у студі Арсенію Яценюку щодо того, чи питання полягає у подальшому виході в ефір «Шустер live», ведучий ток-шоу зазначив: «Бог зним, я при кожному президенті маю проблеми. Але я говорю про відношення: це середній бізнес, це люди, це робочі місця. Тут працюють молоді люди, у них маленькі діти!».

 

Пан Яценюк запевнив, що поставить питання про ситуацію із «Шустер live» Зурабу Аласанії: «Я завтра переговорю з керівником НТКУ. В країні повинна бути демократія, свобода слова. Повинні бути представлені опозиція і влада. Повинні критикувати владу, влада тоді краще працює».

 

Також прем'єр-міністр додав: «Зараз інша Україна й інші українці. Ніхто нікому не дасть себе гнобити. І справедливість відстоїть сьогодні кожний громадянин. Це є результат української революції. І за це всі будуть боротися».

 

 

 

 

Свій коментар щодо заяви Савіка Шустера в ефірі «Шустер live» Зураб Аласанія опублікував на його сторінці у Facebook.У ньому він назвав виступ Савіка Шустера «шантажем у прямому ефірі».

 

Як нагадав керівник НТКУ, телекомпанія зобов'язана, відповідно до закону, з шостого жовтня розпочати розміщувати рекламу кандидатів у депутати Верховної Ради. «По годині на кожну з 29 зареєстрованих партій. У часовий проміжок з 19 до 21. Кожний день до 24-го жовтня», - уточнив пан Аласанія. Через це, за його словами, невдовзі такі програми як «Шустер live», «Слідство.інфо», «Про головне», «Національні дебати» або зовсім випадуть з ефіру, або скоротять хронометраж.

 

«Я розумію, наскільки дорогі компанії "Шустер-студіо" ефіри перед виборами. Але для каналу на цій програмі світло клином не зійшовся. І у мене немає для Шустера інших законів України та фізики», - зазначи в Зураб Аласанія. Також він наголосив, що «дурні політичні ігрища з використанням шантажу в прямому ефірі» - це «негідно і непорядно».

 

Також Зураб Аласанія повідомив, що в нього запланована зустріч з Арсенієм Яценюком: «Зустріч з прем'єром запланована, так. Є що обговорити, купа проблем на каналі: борг в 10 мільйонів євро каналу Євроньюз, наприклад. Постанова про створення ПАТ НСТУ, наприклад».

 

Як писав сайт «Вибори і ЗМІ», Національною телекомпанією і Національною радіокомпанією надаватиметься ефірний час за рахунок держбюджету політичним партіям, які беруть участь у позачергових виборах народних депутатів України. Згідно жеребкування, першим отримає ефірний час на Першому національному «Правий сектор», за ним ефір буде надано Радикальній партії Олега ЛяшкаВО «Свобода» іде п'ятою у цьому переліку, «Батьківщина» - сьомою, Блок Петра Порошенка - дев'ятнадцятим.

 

Нагадаємо, свої оцінки окремих випусків та  формату «Шустер live» автори «Детектор медіа» висловили у таких публікаціях, як «"Шустер live: "Маніпуляції крадькома"»"Шустер live": піар в одні ворота»,«Кандидати у президенти в "Шустер live": презентація замість дискусії», «"Шустер live": замістити не можна залишити» та інших.

 

Позачергові парламентські вибори відбудуться 26 жовтня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8555
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
наш голос
3492 дн. тому
шкода, що колектив нтку не може так у прямому ефірі розказати, що роблять ці аласанії- лієви
телевізор
3494 дн. тому
Шавік не може не скористатися нагодою, щоб щось вициганити або на когось донести. Така вже в нього паскудна вдача. На то нема ради.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3494 дн. тому
Виходить вся економіка країни тримається на Шустері.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду