detector.media
04.10.2014 10:49
Шустер у прямому ефірі поскаржився Яценюку на утиски керівництва НТКУ (ВІДЕО)
Шустер у прямому ефірі поскаржився Яценюку на утиски керівництва НТКУ (ВІДЕО)

Засновник «Савік Шустер студії» Савік Шустер у прямому ефірі Першого національного заявив прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку, що керівництво Першого національного утискає його як представника середнього бізнесу. Про це він сказав під час випуску «Шустер live» 3 жовтня 2014 року, наголошуючи на «вседозволеності чиновників».

 

«Я можу сказати це в прямому ефірі, тому що маю такий привілей. Маса інших людей у моїй ситуації цього зробити не зможуть, - звернувся до прем'єр-міністра Савік Шустер. -Державний чиновник, ваш підлеглий, глава Першого національного починає закривати всі мої ефіри, хоча у нас контракт до 1 січня. Попереджає про це за дві години до... Ніякої поваги. Платить за нашу програму взагалі ніщо. Ми витрачаємо кошти - ця аудиторія, яку ми привозимо щотижня, коштує 15 тисяч доларів. Це означає, що ми сплачуємо потягам, маршруткам, сплачуємо податки. У нас люди працюють. Ідуть гроші в бюджет, економіка рухається. А якийсь чиновник вирішує: "А навіщо все це?"».

 

Як наголосив Савік Шустер, у світлі такої політики чиновників він занепокоєний долею своїх працівників та економікою країни. А відповідаючи присутньому у студі Арсенію Яценюку щодо того, чи питання полягає у подальшому виході в ефір «Шустер live», ведучий ток-шоу зазначив: «Бог зним, я при кожному президенті маю проблеми. Але я говорю про відношення: це середній бізнес, це люди, це робочі місця. Тут працюють молоді люди, у них маленькі діти!».

 

Пан Яценюк запевнив, що поставить питання про ситуацію із «Шустер live» Зурабу Аласанії: «Я завтра переговорю з керівником НТКУ. В країні повинна бути демократія, свобода слова. Повинні бути представлені опозиція і влада. Повинні критикувати владу, влада тоді краще працює».

 

Також прем'єр-міністр додав: «Зараз інша Україна й інші українці. Ніхто нікому не дасть себе гнобити. І справедливість відстоїть сьогодні кожний громадянин. Це є результат української революції. І за це всі будуть боротися».

 

 

 

 

Свій коментар щодо заяви Савіка Шустера в ефірі «Шустер live» Зураб Аласанія опублікував на його сторінці у Facebook.У ньому він назвав виступ Савіка Шустера «шантажем у прямому ефірі».

 

Як нагадав керівник НТКУ, телекомпанія зобов'язана, відповідно до закону, з шостого жовтня розпочати розміщувати рекламу кандидатів у депутати Верховної Ради. «По годині на кожну з 29 зареєстрованих партій. У часовий проміжок з 19 до 21. Кожний день до 24-го жовтня», - уточнив пан Аласанія. Через це, за його словами, невдовзі такі програми як «Шустер live», «Слідство.інфо», «Про головне», «Національні дебати» або зовсім випадуть з ефіру, або скоротять хронометраж.

 

«Я розумію, наскільки дорогі компанії "Шустер-студіо" ефіри перед виборами. Але для каналу на цій програмі світло клином не зійшовся. І у мене немає для Шустера інших законів України та фізики», - зазначи в Зураб Аласанія. Також він наголосив, що «дурні політичні ігрища з використанням шантажу в прямому ефірі» - це «негідно і непорядно».

 

Також Зураб Аласанія повідомив, що в нього запланована зустріч з Арсенієм Яценюком: «Зустріч з прем'єром запланована, так. Є що обговорити, купа проблем на каналі: борг в 10 мільйонів євро каналу Євроньюз, наприклад. Постанова про створення ПАТ НСТУ, наприклад».

 

Як писав сайт «Вибори і ЗМІ», Національною телекомпанією і Національною радіокомпанією надаватиметься ефірний час за рахунок держбюджету політичним партіям, які беруть участь у позачергових виборах народних депутатів України. Згідно жеребкування, першим отримає ефірний час на Першому національному «Правий сектор», за ним ефір буде надано Радикальній партії Олега ЛяшкаВО «Свобода» іде п'ятою у цьому переліку, «Батьківщина» - сьомою, Блок Петра Порошенка - дев'ятнадцятим.

 

Нагадаємо, свої оцінки окремих випусків та  формату «Шустер live» автори «Детектор медіа» висловили у таких публікаціях, як «"Шустер live: "Маніпуляції крадькома"»"Шустер live": піар в одні ворота»,«Кандидати у президенти в "Шустер live": презентація замість дискусії», «"Шустер live": замістити не можна залишити» та інших.

 

Позачергові парламентські вибори відбудуться 26 жовтня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY