Режисера Олега Сенцова етапували до Москви, йому загрожує 10 років ув’язнення  - українські кінематографісти

Режисера Олега Сенцова етапували до Москви, йому загрожує 10 років ув’язнення - українські кінематографісти

28 Травня 2014
8694
28 Травня 2014
18:32

Режисера Олега Сенцова етапували до Москви, йому загрожує 10 років ув’язнення - українські кінематографісти

8694
Режисера Олега Сенцова етапували до Москви, йому загрожує 10 років ув’язнення  - українські кінематографісти
Режисера Олега Сенцова етапували до Москви, йому загрожує 10 років ув’язнення  - українські кінематографісти

28 травня о  12.00 українська кінематографічна спільнота, Національна спілка кінематографістів України та Автомайдан провели спільну  акцію «Повернемо додому Олега Сенцова» біля Адміністрації Президента України з вимогою якнайшвидше вжити заходів, аби домогтися у ФСБ Росії звільнення українського кінорежисера Олега Сенцова, якого 11 травня було затримано у Криму. Про це «Детектор медіа» повідомили організатори заходу.

 

На акцію до АП прийшло приблизно 50 активістів, які передали своє спільне звернення щодо Олега Сенцова в.о Президента України Олександру Турчинову та прес-секретарю Митрополита Київського і всея Русі Володимира отцю Георгію Коваленко.

 

У своєму зверненні активісти зауважили, що наразі Олега Сенцова вже етаповано до Москви. «Нині стало достеменно відомо, що Олега Сенцова вже етаповано із Сімферополя до Москви. Він у в'язниці, для нього, за вочевидь сфабрикованим звинуваченням, готують суд-розправу з можливим вироком щонайменше 10 років ув'язнення», - йдеться у зверненні.

 

Організатори акції звернулись до Олександра Турчинова з впевненістю, що він може вплинути на ситуацію. «Ми вимагаємо екстраординарних дій у справі Сенцова, вимагаємо від Вас, як виконувача обов'язків Президента виконати свій обов'язок - будь-якими доступними засобами звільнити громадянина України з полону. Впевнені, що такі засоби існують. З Вашого ж боку має бути проявлена політична воля», - пишуть активісти.

 

Українські кінематографісти вважають, що для звільнення Сенцова потрібна політична воля

 

Учасники акції нагадали, що публічно на захист Олега Сенцова з вимогою його звільнення виступили низка українських і міжнародних громадських організацій, серед яких Національна спілка кінематографістів України, російський «Кіносоюз», Конфедерація спілок кінематографістів країн СНД і Балтії, а також Європейська кіноакадемія. «На жаль, жодної офіційної відповіді, жодної інформації від уповноважених російських органів влади досі не отримано», - обурюються активісти у своєму зверненні.

 

До протестувальників вийшов представник Адміністрації. Звернення кіноспівтовариства було прийнято і зареєстровано під номером 22/021056-ПК.

 

Нагадаємо, кінорежисера Олега Сенцова затримала  російська ФСБ у ніч на 11 травня в м.Сімферополі (АР Крим).

 

Заступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський 27 травня повідомив, що Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії негайно звільнити затриманих українських громадян, діячів культури і закликає міжнародну спільноту стати на їх захист.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8694
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду