detector.media
28.05.2014 18:32
Режисера Олега Сенцова етапували до Москви, йому загрожує 10 років ув’язнення - українські кінематографісти
Режисера Олега Сенцова етапували до Москви, йому загрожує 10 років ув’язнення  - українські кінематографісти

28 травня о  12.00 українська кінематографічна спільнота, Національна спілка кінематографістів України та Автомайдан провели спільну  акцію «Повернемо додому Олега Сенцова» біля Адміністрації Президента України з вимогою якнайшвидше вжити заходів, аби домогтися у ФСБ Росії звільнення українського кінорежисера Олега Сенцова, якого 11 травня було затримано у Криму. Про це «Детектор медіа» повідомили організатори заходу.

 

На акцію до АП прийшло приблизно 50 активістів, які передали своє спільне звернення щодо Олега Сенцова в.о Президента України Олександру Турчинову та прес-секретарю Митрополита Київського і всея Русі Володимира отцю Георгію Коваленко.

 

У своєму зверненні активісти зауважили, що наразі Олега Сенцова вже етаповано до Москви. «Нині стало достеменно відомо, що Олега Сенцова вже етаповано із Сімферополя до Москви. Він у в'язниці, для нього, за вочевидь сфабрикованим звинуваченням, готують суд-розправу з можливим вироком щонайменше 10 років ув'язнення», - йдеться у зверненні.

 

Організатори акції звернулись до Олександра Турчинова з впевненістю, що він може вплинути на ситуацію. «Ми вимагаємо екстраординарних дій у справі Сенцова, вимагаємо від Вас, як виконувача обов'язків Президента виконати свій обов'язок - будь-якими доступними засобами звільнити громадянина України з полону. Впевнені, що такі засоби існують. З Вашого ж боку має бути проявлена політична воля», - пишуть активісти.

 

Українські кінематографісти вважають, що для звільнення Сенцова потрібна політична воля

 

Учасники акції нагадали, що публічно на захист Олега Сенцова з вимогою його звільнення виступили низка українських і міжнародних громадських організацій, серед яких Національна спілка кінематографістів України, російський «Кіносоюз», Конфедерація спілок кінематографістів країн СНД і Балтії, а також Європейська кіноакадемія. «На жаль, жодної офіційної відповіді, жодної інформації від уповноважених російських органів влади досі не отримано», - обурюються активісти у своєму зверненні.

 

До протестувальників вийшов представник Адміністрації. Звернення кіноспівтовариства було прийнято і зареєстровано під номером 22/021056-ПК.

 

Нагадаємо, кінорежисера Олега Сенцова затримала  російська ФСБ у ніч на 11 травня в м.Сімферополі (АР Крим).

 

Заступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський 27 травня повідомив, що Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії негайно звільнити затриманих українських громадян, діячів культури і закликає міжнародну спільноту стати на їх захист.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY