Голова комісії з захисту моралі закликав припинити «братовбивчу війну»

Голова комісії з захисту моралі закликав припинити «братовбивчу війну»

20 Лютого 2014
9171
20 Лютого 2014
12:49

Голова комісії з захисту моралі закликав припинити «братовбивчу війну»

9171
Голова комісії з захисту моралі закликав припинити «братовбивчу війну»
Голова комісії з захисту моралі закликав припинити «братовбивчу війну»

Голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький заявив від імені своєї інституції про необхідність негайно розпочати переговори між сторонами конфлікту та припинити всі насильницькі дії. Про це йдеться у заяві пана Костицького, яка надійшла на адресу «Детектор медіа». 

 

Василь Костицький вважає, що церква має стати у даній ситуації миротворцем та сприяти налагодженню діалогу.

 

«З огляду на те, що Церква має найбільшу суспільну довіру серед усіх суспільних інститутів, закликаю скористатись пропозицією Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, яка зголосилася виступити миротворцем і сприяти відновленню стабільності в державі шляхом діалогу», - йдеться у заві голови моральної комісії.

 

Далі «Детектор медіа» подає текст заяви пана Костицького повністю:

 

«Заява Голови Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василя Костицького щодо мирного розв'язання суспільно-політичної кризи.

 

У ці дні вся Україна та міжнародна спільнота шоковані ескалацією насильства в Україні, а особливо у місті Києві, що вилилось у понад два десятки жертв і сотні поранених людей. Кровопролиття не може мати жодного виправдання, оскільки застосування сили лише загострює ситуацію, породжує почуття помсти та провокує ще більш жорстокі протистояння та нові жертви.

 

Українці повинні негайно припинити братовбивчу війну! Соціально-політичні проблеми, які обумовили масові громадські протести, необхідно і можливо розв'язати шляхом політичних переговорів між представниками протиборчих сторін. В умовах взаємної недовіри ефективність цих переговорів та гарантування досягнутих домовленостей потребує авторитетних посередників.

 

З огляду на те, що Церква має найбільшу суспільну довіру серед усіх суспільних інститутів, закликаю скористатись пропозицією Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, яка зголосилася виступити миротворцем і сприяти відновленню стабільності в державі шляхом діалогу. Враховуючи, що Рада Церков у своєму складі представляє абсолютну більшість віруючих громадян України (понад 95 %), її визнаний в Україні та Світі авторитет повинен послужити пошуку шляхів виключно мирноговирішенняпротистояння.

 

Переговори необхідно розпочати негайно! Першою і найголовнішою передумовою для цього має бути безумовне припинення будь-яких насильницьких дій!

 

Лише досягнення остаточних домовленостей щодо мирного врегулювання нинішньої кризи та їх взаємне неухильне виконання всіма сторонами конфлікту може зупинити подальше кровопролиття, зняти суспільну напругу, гарантувати народу України захищеність своїх конституційних прав і свободта віру у справедливу владу.

 

І, найголовніше, - в Україні не повинно бути альтернативи мирному врегулюванню громадянського конфлікту!»

 

Нагадаємо, 12 січня Василь Костицький заявив від імені своєї інституції протест проти дій силових структур, що влаштували кривавий розгін Євромайдану у ніч проти 30 листопада.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9171
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду