Голова моральної комісії заявив протест проти «аморальних дій людей у погонах»

Голова моральної комісії заявив протест проти «аморальних дій людей у погонах»

2 Грудня 2013
3107

Голова моральної комісії заявив протест проти «аморальних дій людей у погонах»

3107
Голова моральної комісії заявив протест проти «аморальних дій людей у погонах»
Голова моральної комісії заявив протест проти «аморальних дій людей у погонах»

Голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький заявив від імені своєї інституції протест проти дій силових структур, що влаштували кривавий розгін Євромайдану у ніч проти 30 листопада. Про це йдеться у тексті заяви, опублікованої на сайті моральної комісії.

 

У своїй заяві Василь Костицький наголосив, що дії силових структур порушують загальноприйняті норми моралі, уявлення людини про правову  державу та її завдання перед громадянським суспільством.

 

Голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі закликав державні органи, посадовців та керівництво України поважати конституційне право кожної людини на вільне висловлення своїх поглядів за допомогою мирних зборів та демонстрацій. У заяві також висунуто вимогу негайно провести розслідування злочинів, усунути винних від посад та покарати за законом. 

 

«Детектор медіа» наводить далі заяву голови Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі повністю:

 

«Заява Голови Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василя Костицького

 

У цей драматичний день 30 листопада 2013 року, коли пролилася кров наших синів і доньок на легендарному визнаному світом символі Свободи в Україні -  Майдані Незалежності, заявляємо рішучий протест і засуджуємо аморальну і злочинну акцію людей у погонах, які підняли кийки проти мирного стояння не тільки молоді, але й проти усього Українського народу, вищого суверена, джерела суверенітету і носія влади, якому зобов'язані служити вірою і правдою за присягою.

 

Вважаємо, що дії силових структур порушують загальноприйняті норми моралі, уявлення Людини про Правову  Державу та її завдання перед громадянським суспільством.

 

Це протест, до якого мали б приєднатися в Україні усі, кому зрозумілі прості і одночасно святі слова - людяність, гуманізм, справедливість, мораль. 

 

Це протест проти відвертого і цинічного посягання на Конституцію України, за якою людина та її честь і гідність є найвищою цінністю.

 

Це протест проти замаху на демократію та історичне майбутнє нашого прадавнього народу. 

 

Закликаємо державні органи, посадовців та керівництво України поважати конституційне право кожної людини на вільне висловлення своїх поглядів за допомогою мирних зборів та демонстрацій.

 

Вимагаємо негайно провести розслідування цих злочинів, усунути винних від посад та покарати за законом. 

 

Висловлюємо велику вдячність матерям і батькам, що виховали справжніх патріотів, молодих людей, які уже сьогодні заплатили кров`ю за правду, за незавершене нами - старшим поколінням - будівництво Українського дому демократії, добробуту і щастя. 

 

Голова Національної експертної  комісії України з питань захисту  суспільної моралі           Василь Костицький»

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 14 журналістів, що є представниками тернопільських ЗМІ, національних медіа та працюють як фрілансери, виступили із заявою, у якій закликали колег припинити інформаційну співпрацю із  Кабінетом Міністрів, Президентом та його Адміністрацією, Тернопільською ОДА та всіма РДА.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3107
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду