Перед 1 вересня російські журналісти прибувають на Донбас, ймовірно, для зйомки провокацій – Лисенко

Перед 1 вересня російські журналісти прибувають на Донбас, ймовірно, для зйомки провокацій – Лисенко

31 Серпня 2015
2863
31 Серпня 2015
16:11

Перед 1 вересня російські журналісти прибувають на Донбас, ймовірно, для зйомки провокацій – Лисенко

2863
Перед 1 вересня російські журналісти прибувають на Донбас, ймовірно, для зйомки провокацій – Лисенко
Перед 1 вересня російські журналісти прибувають на Донбас, ймовірно, для зйомки провокацій – Лисенко

Речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко заявляє, що напередодні 1 вересня на територію Донбасу прибувають російські журналісти, що може бути фактом на підтвердження того, що сепаратисти планують організовувати провокації. Про це він сказав 31 серпня на брифінгу, повідомляє «Укрінформ».

 

«Ми знаємо, що є замовлення на виготовлення української військової форми одягу з боку сепаратистів. У нас є дані про те, що деяка бронетехніка, яка стоїть на озброєнні і у Збройних силах України, перемальовується під український стандарт, - тобто робляться відповідні лінії. І по-третє, активність російських журналістів, які прибувають в зону окупованого Донбасу. Ми всі знаємо - якщо вони прибувають, значить точно готуються провокації. Скоріш за все буде робитися картинка, начебто українські військові обстрілюють мирних мешканців і з наступним розвитком подій», - зазначив пан Лисенко.

 

Він додав, що українські відомства зроблять «деякі кроки, щоб ввести в оману супротивника, і він не зміг використати цей пройом» та зазначив, що спостереження ведеться по всій лінії фронту.

 

Речник АП з питань АТО повідомив, що попередньо була проведена робота з представниками всіх навчальних закладів, які знаходяться у прифронтовій зоні і недалеко від неї. Освітян поінформували, що такі провокації можливі, вчителям пояснили, що у разі такої провокації потрібно швидко відреагувати і відвести школярів у безпечні місця або бомбосховища з метою збереження їх від обстрілів.

 

«По-третє, ведеться посилена робота нашої розвідки, яка здобуває інформацію про такі можливі варіанти провокацій. І, по-четверте, ми також попереджаємо і місцеве населення, навіть те, яке знаходиться за лінією зіткнення, на тому боці, - якщо є можливість, інформувати українських військових за можливими джерелами - а такі джерела є - про ймовірність такої провокації. Щоб можна було її зафіксувати і оприлюднити на міжнародному рівні», - підкреслив пан Лисенко.

 

Нагадаємо, сьогодні,31 серпня, Служба безпеки України заборонила в'їзд в Україну 16 громадянам Російської Федерації - журналістам і діячам культури. Зокрема в'їзд на територію України заборонено публіцистам Володимиру Кучеренку, Єгору Холмогорову та Михайлу Хазіну.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2863
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
fort
3162 дн. тому
Ймовірно ПОРА ЗРОЗУМІТИ: Рос.ЗМІ працюють на свою державу, якою є Росія, а українські ЗМІ просто банально брешуть, обслуговуючі, як повія, заможних господарів та їхні часто прямо кримінальні інтереси, як це робить ТСН та 5 канал! І можна не сумніватися. Провокації будуть, але ще треба з'ясувати: хот це влаштовує. Російські ЗМІ, чи певні місцеві телеканали, в яких падає рейтинг брехливих ТСН-новин
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду