За чотири місяці кінотеатр «Ліра» представив у кінопрокаті 93 українські стрічки

За чотири місяці кінотеатр «Ліра» представив у кінопрокаті 93 українські стрічки

4 Липня 2015
2385

За чотири місяці кінотеатр «Ліра» представив у кінопрокаті 93 українські стрічки

2385
За чотири місяці кінотеатр «Ліра» представив у кінопрокаті 93 українські стрічки
За чотири місяці кінотеатр «Ліра» представив у кінопрокаті 93 українські стрічки

Кінотеатр українського фільму «Ліра» підбив підсумки роботи у першому сезоні. Як повідомляється на сторінці проекту у Facebook, за чотири місяці кінотеатру, «Київкінофільму», учасникам об'єднання «Хвиля українського кіно» (ХУК) та кінорежисерам вдалося зібрати чотири з половиною тисячі глядачів.

 

У цьому кінотеатрі довгого прокату 93 стрічки можна було обрати для перегляду з-поміж 294 сеансів. Із них відбулося 13 прем'єр та 25 зустрічей із кінорежисерами. Це перший подібний прецедент на етапі становлення нового українського кіно. Відбувся він завдяки роботі волонтерів.

 

Щочетверга ведучий рубрики «Музей кіно», кінокритик, автор програми «Аргумент кіно на «1+1» Володимир Войтенко знайомив глядачів із творами української кінокласики.

 

Діячі з громадської організації «Сучасне Українське Кіно» (СУК) щосуботи презентували нові кіноальманахи (загалом 10), показ яких проходив переважно з аншлагами.

 

Учасники ХУКа долучилися до проведення акцій «День Сергія Параджанова», «День солідарності з Олегом Сенцовим», «День Миколи Мащенка», показ фільму Михаїла Кауфмана «Навесні» у живому музичному супровіді.

 

Кінотеатр «Ліра» провів конкурс рецензій. Переможцями стали Марія Кулешова і Євгенія Петрученко, про що кінокритик оголосив Сергій Васильєв під час церемонії нагородження лауреатів Другої премії Національної спілки кінематографістів України за 2014 рік. Він виступив членом журі конкурсу поряд із Володимиром Войтенком.

 

ХУК надав підтримку громадській організації «Культурний десант», що проводить покази українських фільмів на Донбасі.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», стартував перший кінотеатр українського фільму на базі комунального підприємства імені Чапаєва. Офіційною назвою його є «Кінотеатр імені Чапаєва». 20 січня учасники ХУКа звернулися до мера Києва Віталія Кличка з проханням повернути кінотеатру назву «Ліра», яку він носив у 1913 році. Однак відповіді з КМДА не отримали.

 

Основний репертуар кінотеатру складають сучасні українські фільми, що демонструються вже після прем'єр - другим чи третім екраном.

 

Ініціаторами створення кінотеатру українського фільму на базі «Київкінофільму» виступили самі кінодіячі - Дмитро Томашпольський, Мирослав Слабошпицький, Валентин Васянович, Олена Дем'яненко, Олександр Шпилюк

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2385
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду