В Донецьку не мовлять підконтрольні терористам «ДНР» канали

В Донецьку не мовлять підконтрольні терористам «ДНР» канали

3 Червня 2015
2547
3 Червня 2015
19:14

В Донецьку не мовлять підконтрольні терористам «ДНР» канали

2547
В Донецьку не мовлять підконтрольні терористам «ДНР» канали
В Донецьку не мовлять підконтрольні терористам «ДНР» канали

Сьогодні, 3 червня, в окупованому терористами «ДНР» Донецьку виведено з ладу підконтрольний ним радіотрансляційний центр. Про це повідомляє видання «Новости Донбасса» з посиланням на інформацію радіо, яке також контролюється окупаційною адміністрацією.

 

У повідомленні окупаційна влада зазначила, що «ведуться відновлювальні роботи». Місцеві телеканали не працюють, жителів Донецька закликають слухати радіо. Про причини виведення з ладу центру наразі не повідомляється.

 

З сітки мовлення пропали підконтрольні терористам телеканали «Новороссия», «Оплот», «Первый республиканский». Водночас, продовжує трансляцію макіївський телеканал «Юнион».

 

Видання повідомляє, що терористи зробили спробу захопити Мар'їнку, розташовану неподалік від Петровського району Донецька. В результаті зав'язалася перестрілка із застосуванням артилерії.  У Петровському районі міста знаходиться вишка, за допомогою якої транслюються підконтрольні окупаційної адміністрації телеканали. Цей район прилягає до району бойових дій.

 

Нагадаємо, у Міністерстві інформаційної політики планують на всіх діючих телевежах уздовж умовної межі Україною та самопроголошеними республіками  встановити «потужні теле- і радіоантени» для забезпечення мовлення у великих населених пунктах Донбасу, тимчасово окупованих терористами. У травні було відновлено мовлення українських телеканалів відновлено в Слов'янську, Краматорську та Артемівську.

 

25 травня Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав ініційовану Мінінформполітики та підтриману урядом постанову «Питання забезпечення сталого функціонування об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави у сфері телекомунікацій та зв'язку, в особливий період».

 

У документі, зокрема, йдеться про неприпустимість відключення телевізійних веж від електропостачання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2547
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду