detector.media
03.06.2015 19:14
В Донецьку не мовлять підконтрольні терористам «ДНР» канали
В Донецьку не мовлять підконтрольні терористам «ДНР» канали

Сьогодні, 3 червня, в окупованому терористами «ДНР» Донецьку виведено з ладу підконтрольний ним радіотрансляційний центр. Про це повідомляє видання «Новости Донбасса» з посиланням на інформацію радіо, яке також контролюється окупаційною адміністрацією.

 

У повідомленні окупаційна влада зазначила, що «ведуться відновлювальні роботи». Місцеві телеканали не працюють, жителів Донецька закликають слухати радіо. Про причини виведення з ладу центру наразі не повідомляється.

 

З сітки мовлення пропали підконтрольні терористам телеканали «Новороссия», «Оплот», «Первый республиканский». Водночас, продовжує трансляцію макіївський телеканал «Юнион».

 

Видання повідомляє, що терористи зробили спробу захопити Мар'їнку, розташовану неподалік від Петровського району Донецька. В результаті зав'язалася перестрілка із застосуванням артилерії.  У Петровському районі міста знаходиться вишка, за допомогою якої транслюються підконтрольні окупаційної адміністрації телеканали. Цей район прилягає до району бойових дій.

 

Нагадаємо, у Міністерстві інформаційної політики планують на всіх діючих телевежах уздовж умовної межі Україною та самопроголошеними республіками  встановити «потужні теле- і радіоантени» для забезпечення мовлення у великих населених пунктах Донбасу, тимчасово окупованих терористами. У травні було відновлено мовлення українських телеканалів відновлено в Слов'янську, Краматорську та Артемівську.

 

25 травня Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав ініційовану Мінінформполітики та підтриману урядом постанову «Питання забезпечення сталого функціонування об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави у сфері телекомунікацій та зв'язку, в особливий період».

 

У документі, зокрема, йдеться про неприпустимість відключення телевізійних веж від електропостачання.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY