У Волинській облраді створили групу, яка повинна «оперативно інформувати журналістів з актуальних питань»

У Волинській облраді створили групу, яка повинна «оперативно інформувати журналістів з актуальних питань»

3 Червня 2015
2201
3 Червня 2015
09:09

У Волинській облраді створили групу, яка повинна «оперативно інформувати журналістів з актуальних питань»

2201
У Волинській облраді створили групу, яка повинна «оперативно інформувати журналістів з актуальних питань»
У Волинській облраді створили групу, яка повинна «оперативно інформувати журналістів з актуальних питань»

Депутати Волинської обласної ради створили Консультативну групу з питань інформаційної безпеки, діяльність якої має допомогти сформувати в регіоні «якісну інформаційну політику». Про це повідомляє видання «Волинські новини».

 

Волинські депутати вважають важливими завдання: подолання державного та правового нігілізму, соціального споживацтва; формування шанобливого ставлення до української мови, культури, історії; протистояння інформаційним провокаціям з боку недружніх держав та антиукраїнських громадських, політичних утворень; сприяння виробленню належних знань щодо сучасних ринкових принципів господарювання, поважного, реалістичного ставлення до освіти та запобігання корупції, в тому числі політичній.



Згідно з положенням про новостворену структуру, Консультативна група є дорадчим органом, результатом роботи якого повинно стати напрацювання пропозицій щодо вдосконалення державної інформаційної політики на теренах Волинської області. Група діятиме відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рішення постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім'ї, молоді, спорту та туризму.



Консультативна група зобов'язується вносити пропозиції для удосконалення державної політики у сфері інформаційної безпеки, напрацьовувати механізми протидії негативним інформаційно-психологічним впливам. Повинна бути також створена система оперативного інформування журналістів з актуальних соціально-політичних питань сьогодення.



Також Консультативна група має своєчасно обговорювати в широких колах громадськості політичну та соціально-економічну ситуацію в області, актуальні внутрішньо- та зовнішньополітичні проблеми, розробляти і вносити за результатами такого обговорення відповідні пропозиції до органів влади у Волинській області, розглядати проекти рішень обласної ради з питань суспільного життя області, вносити пропозиції щодо розроблення проектів таких документів.



Обов'язки організації роботи Консультативної групи поклали на першого заступника голови обласної ради Олександра Пирожика. Учасники Консультативної групи здійснюють свої повноваження на громадських засадах.

 

Нагадаємо, у грудні 2014 року голова Волинської облдержадміністрації (ОДА) Володимир Гунчик повідомив, що в Волинській ОДА буде створено управління інформполітики, бо «Волинь перебуває у стані жорстокої інформаційної війни».

 

У січні він заявив, що у північних районах Волині через Білорусь мовить російське телебачення, водночас українське цифрове мовлення поки не має достатнього покриття. Він пообіцяв протидіяти російським телеканалам, та боротися за частоти для українських мовників. У лютому глава області попросив зробити аналіз обсягу покриття області, а особливо її північних районів, мовленням Волинської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК).

 

Крім того пан Гунчик попросив адміністраторів волинських інтернет-ЗМІ «не пропускати» коментарі відвідувачів сайтів, які, на його переконання, найняті російськими спецслужбами, - так званих «тролів».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2201
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду