До 8-9 травня буде запущено серію роликів соціальної реклами - Тимчук

27 Квітня 2015
2298
27 Квітня 2015
15:22

До 8-9 травня буде запущено серію роликів соціальної реклами - Тимчук

2298
До 8-9 травня буде запущено серію роликів соціальної реклами - Тимчук

За замовленням групи «Інформаційний Спротив» за сприяння Національної гвардії України і Національного військово-історичного музею України було створено пакет роликів до 70-х роковин перемоги над нацизмом у Європі. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

«Цей проект націлений на те, щоб зупинити хвилю пропаганди і спекуляцій з приводу святкування Дня Перемоги, ветеранів і нагород Другої світової війни. Соціальні рекламні ролики розповідають історію двох поколінь, які знаходять спільну мову, незважаючи на конфлікт, що вирує. В центрі оповідання - ветерани, яким дзвонять їх внуки, солдат української армії і медсестра з військового госпіталю», - повідомив народний депутат, керівник групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.

 

Свою участь в зйомках підтвердили  зірки вітчизняного кіно.

 

«Ми звертаємося до Міністерства інформаційної політики з проханням організувати широке розповсюдження цих роликів і розраховуємо на підтримку. Ми вдячні тим українським телеканалам, які вже погодилися їх продемонструвати. Це дійсно важливо для країни», - підкреслив Дмитро Тимчук.

 

Зазначається, що проект реалізовано без фінансування з держбюджету.

 

 

Нагадаємо, Державний комітет телебачення і радіомовлення рекомендує ЗМІ у публікаціях щодо 70-х роковин перемоги над нацизмом у Європі використовувати методичні матеріали Українського інституту національної пам'яті, з якими можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо.

 

Держкомтелерадіо повідомляє, що протягом попередніх років незалежна Україна відзначала 9 травня за усталеним радянським, власне російським зразком, який закріплював у свідомості громадян культ «перемоги у Великій Вітчизняній війні».  «Віднині Україна розпочинає нову традицію відзначення 8 та 9 травня в дусі пам'яті та примирення. Новий зміст відзначення Дня пам'яті та примирення включає в себе переосмислення подій ІІ світової війни, руйнування радянських (російських) історичних міфів, чесний діалог навколо складних сторінок минулого; гідне вшанування пам'яті кожного, хто боровся з нацизмом, наголошування солідарності та бойового братерства Об'єднаних Націй, як держав, так і бездержавних тоді народів, зокрема, українців; перенесення акценту з історії військових дій на історії конкретних людей, а відтак відмову від святкування на користь вшанування», - сказав Богдан Червак, перший заступник голови Держкомтелерадіо.

 

Офіційним символом відзначення Дня пам'яті та примирення стає червоний мак, а гаслом - «1939-1945. Пам'ятаємо. Перемагаємо».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2298
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду