detector.media
27.04.2015 15:22
До 8-9 травня буде запущено серію роликів соціальної реклами - Тимчук

За замовленням групи «Інформаційний Спротив» за сприяння Національної гвардії України і Національного військово-історичного музею України було створено пакет роликів до 70-х роковин перемоги над нацизмом у Європі. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

«Цей проект націлений на те, щоб зупинити хвилю пропаганди і спекуляцій з приводу святкування Дня Перемоги, ветеранів і нагород Другої світової війни. Соціальні рекламні ролики розповідають історію двох поколінь, які знаходять спільну мову, незважаючи на конфлікт, що вирує. В центрі оповідання - ветерани, яким дзвонять їх внуки, солдат української армії і медсестра з військового госпіталю», - повідомив народний депутат, керівник групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.

 

Свою участь в зйомках підтвердили  зірки вітчизняного кіно.

 

«Ми звертаємося до Міністерства інформаційної політики з проханням організувати широке розповсюдження цих роликів і розраховуємо на підтримку. Ми вдячні тим українським телеканалам, які вже погодилися їх продемонструвати. Це дійсно важливо для країни», - підкреслив Дмитро Тимчук.

 

Зазначається, що проект реалізовано без фінансування з держбюджету.

 

 

Нагадаємо, Державний комітет телебачення і радіомовлення рекомендує ЗМІ у публікаціях щодо 70-х роковин перемоги над нацизмом у Європі використовувати методичні матеріали Українського інституту національної пам'яті, з якими можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо.

 

Держкомтелерадіо повідомляє, що протягом попередніх років незалежна Україна відзначала 9 травня за усталеним радянським, власне російським зразком, який закріплював у свідомості громадян культ «перемоги у Великій Вітчизняній війні».  «Віднині Україна розпочинає нову традицію відзначення 8 та 9 травня в дусі пам'яті та примирення. Новий зміст відзначення Дня пам'яті та примирення включає в себе переосмислення подій ІІ світової війни, руйнування радянських (російських) історичних міфів, чесний діалог навколо складних сторінок минулого; гідне вшанування пам'яті кожного, хто боровся з нацизмом, наголошування солідарності та бойового братерства Об'єднаних Націй, як держав, так і бездержавних тоді народів, зокрема, українців; перенесення акценту з історії військових дій на історії конкретних людей, а відтак відмову від святкування на користь вшанування», - сказав Богдан Червак, перший заступник голови Держкомтелерадіо.

 

Офіційним символом відзначення Дня пам'яті та примирення стає червоний мак, а гаслом - «1939-1945. Пам'ятаємо. Перемагаємо».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY