Російський канал РЕН ТВ  заявив, що його знімальна група потрапила під обстріл українських військових

Російський канал РЕН ТВ заявив, що його знімальна група потрапила під обстріл українських військових

24 Березня 2015
2792
24 Березня 2015
21:17

Російський канал РЕН ТВ заявив, що його знімальна група потрапила під обстріл українських військових

2792
Російський канал РЕН ТВ  заявив, що його знімальна група потрапила під обстріл українських військових
Російський канал РЕН ТВ  заявив, що його знімальна група потрапила під обстріл українських військових

Російський телеканал РЕН ТВ повідомляє, що 24 березня журналіст каналу Дмитро Вахницький (на фото) і оператор Федір Болдирєв потрапили під обстріл у селищі Широкіному під Маріуполем (Донецька область), а водій знімальної групи отримав поранення. Про це йдеться у повідомленнях на сайті РЕН ТВ.

 

Канал повідомляє, що після обстрілу журналісти встигли залишити машину і сховалися в одному з найближчих будинків. Згодом командир терористів з позивним Шаман заявив по телефону, що у Широкіному  заблокована і не може виїхати через обстріл знімальна група каналу РЕН ТВ.

 

Він також повідомив, що журналісти «заїхали, щоб зняти репортаж у супроводі наших бійців».  При цьому терорист звинувачує українську сторону у порушенні режиму перемир'я. За його словами, машину було пошкоджено або осколком міни, або було пошкоджено колесо, після чого автомобіль вилетів на узбіччя.

 

Пізніше співробітники РЕН ТВ повідомили редакції каналу, що їх водія вивезли з міста пораненим.

 

«Ми намагаємося дістатися до нашої машини. Там у нас апаратура, речі. Машина на перехресті під обстрілом. Весь селище вже більше двох годин накривають мінометами. Ми не можемо вийти з дому. Ось тільки зараз вийшли, більш менш тихо. Насправді тут страшно. Ми не можемо виїхати вже більше 12 годин. Це селище знаходиться на першій лінії зіткнення з ЗСУ», - сказав по телефону Дмитро Вахницький.

 

Він також заявив, що знімальна група РЕН ТВ заїхала до Широкіного, аби засняти «як порушується перемир'я». «Сьогодні приїхали представники ОБСЄ. Дві години була тиша. Ми хотіли виїхати, але у нашої машини прострелили колесо, після чого водій врізався в дерево. Його відвезли звідси як "трьохсотого", пораненого», - повідомив Дмитро Вахницький.

 

Пізніше очільник бойовиків Шаман повідомив, що журналісти РЕН ТВ виїхали з Широкіного. Вони попрямували у контрольований терористами Новоазовськ (Донецька область), але не доїхали до міста, їх привезли в село Безіменне на півдні Донецької області на узбережжі Азовського моря.

 

Нагадаємо, 23 березня кореспондента  російського телеканалу РЕН ТВ, трансляція якого заборонена в Україні, затримали на похороні сина Віктора Януковича у Севастополі (Крим).  На час похорону спецслужби посилили режим охорони: кореспондента РЕН ТВ затримали і не відпускали доти, поки церемонія не закінчилася. При цьому російській журналіст все ж таки зміг зробити відео «під контролем міцних чоловіків».

 

«Детектор медіа»

Фото - РЕН ТВ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2792
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду