У НІСі не приймали на роботу російського журналіста Муравйова – Пилипець

У НІСі не приймали на роботу російського журналіста Муравйова – Пилипець

14 Березня 2015
4867
14 Березня 2015
10:55

У НІСі не приймали на роботу російського журналіста Муравйова – Пилипець

4867
У НІСі не приймали на роботу російського журналіста Муравйова – Пилипець
У НІСі не приймали на роботу російського журналіста Муравйова – Пилипець

У ТОВ «Національні інформаційні системи» не приймали на роботу журналіста російського телеканалу Леоніда Муравйова в якості випускового редактора «Подробиць» та «Подробиць тижня». Про це з посиланням на нового директора НІСа Олександра Пилипця повідомляє сайт «Подробности».

 

«"Журналіст" 5 каналу "Росії Леонід Муравйов не має жодного відношення до передачі "Подробиці тижня" і не є співробітником "НІСа"», - сказав пан Пилипець.

 

12 березня шеф-редактор «Подробиць тижня», російська журналістка Марія Столярова у коментарі сайту «Дуся» сказала, що кандидатура Леоніда Муравйова розглядається, однак рішення про працевлаштування не прийнято. За даними джерел «Дусі» на телеканалі «Інтер», пан Муравйов розглядався на посаду нового випускового редактора «Подробиць» або «Подробиць тижня». За даними Марії Столярової, він прибув до Києва.

 

А пізніше  від представників «Подробиць тижня» «Дусі»  стало відомо, що Леонід Муравйов розглядався як консультант цього проекту.

 

Нагадаємо, ім'я кореспондента російського «Пятого канала» (ТРК «Петербург») Леоніда Муравйова занесено на Дошку ганьби брехливих журналістів за використання маніпуляцій та недостовірної інформації при висвітленні подій в Україні.

 

Більшість матеріалів журналіста побудовані на прямих включеннях з місць, які зазнали обстрілів. У них журналіст безапеляційно стверджує, що обстріл/атаку ведуть українські військові. При цьому, він не наводить жодних підтверджень своїх слів.

 

Так, у матеріалі за 29 січня 2015 року журналіст розповів про зруйновані помешкання: «Таких дворов в Донецке десятки. Мирные жители уже не рассчитывают хоть на какое-то милосердие со стороны украинских военных. Все надежды только на ополчение». Водночас у сюжеті немає жодного коментаря місцевого жителя, який би підтверджував слова цього журналіста. У синхронах місцевих жителів, використаних у матеріалі, розповідається про наслідки обстрілів, а не про сторони протистояння.

 

27 січня 2015 року Леонід Муравйов підготував сюжет про дітей-сиріт, які повернулися з Києва до Донецька. Журналіст стверджує, що над дітьми знущалися. Водночас коментарів самих дітей у сюжеті немає.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4867
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
НИС
3333 дн. тому
Телекритика в своем репертуаре. То, что когототам не взяли на работу - новость, а то что Пилипец стал генеральным НИСА вчера - нет. :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду