19 листопада - прем’єра у Києві  французького фільму про Голодомор

19 листопада - прем’єра у Києві французького фільму про Голодомор

17 Листопада 2014
5975
17 Листопада 2014
14:49

19 листопада - прем’єра у Києві французького фільму про Голодомор

5975
19 листопада - прем’єра у Києві  французького фільму про Голодомор
19 листопада - прем’єра у Києві  французького фільму про Голодомор

19 листопада у Києві, напередодні 81-х роковин Голодомору, відбудеться прем'єра фільму «Голодомор. Забутий геноцид» французької режисерки Бенедикт Бане, що стала патріотом України. Показ відбудеться о 18.30 за адресою: Київ, вул. Хрещатик, 2, «Український дім».

 

Прем'єрний показ фільму відбувся у 2013 році у Франції. Цьогоріч українці матимуть можливість вперше побачити цей документальний повнометражний фільм українською мовою.

 

Аби донести до сучасних європейців біль і страждання українських селян у 1932-33, мисткиня двічі приїздила на зйомки в Україну - спочатку влітку 2010, а потім - у лютому 2011 року. Вона відзняла 65 годин відео, які довелося вмістити у 90 хвилин фільму.

 

Проникливі розповіді літніх людей, які пережили Голодомор, інтерв'ю з українськими і французькими дослідниками, архівні документи і кадри радянської кінохроніки, вміло використані автором у відеоряді, не залишать байдужими глядачів кінострічки.

 

«Цей фільм я присвячую всім, хто пережив голод, з ким я познайомилась; всі вони вразили мене своїми емоціями, пережитими стражданнями, незборимим духом, почуттям власної гідності», - сказала Бенедикт Бане, авторка і режисер-постановник стрічки.

 

Організатори показу - Український інститут національної пам'яті, Громадський комітет із вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932-33 років в Україні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5975
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду