detector.media
17.11.2014 14:49
19 листопада - прем’єра у Києві французького фільму про Голодомор
19 листопада - прем’єра у Києві  французького фільму про Голодомор

19 листопада у Києві, напередодні 81-х роковин Голодомору, відбудеться прем'єра фільму «Голодомор. Забутий геноцид» французької режисерки Бенедикт Бане, що стала патріотом України. Показ відбудеться о 18.30 за адресою: Київ, вул. Хрещатик, 2, «Український дім».

 

Прем'єрний показ фільму відбувся у 2013 році у Франції. Цьогоріч українці матимуть можливість вперше побачити цей документальний повнометражний фільм українською мовою.

 

Аби донести до сучасних європейців біль і страждання українських селян у 1932-33, мисткиня двічі приїздила на зйомки в Україну - спочатку влітку 2010, а потім - у лютому 2011 року. Вона відзняла 65 годин відео, які довелося вмістити у 90 хвилин фільму.

 

Проникливі розповіді літніх людей, які пережили Голодомор, інтерв'ю з українськими і французькими дослідниками, архівні документи і кадри радянської кінохроніки, вміло використані автором у відеоряді, не залишать байдужими глядачів кінострічки.

 

«Цей фільм я присвячую всім, хто пережив голод, з ким я познайомилась; всі вони вразили мене своїми емоціями, пережитими стражданнями, незборимим духом, почуттям власної гідності», - сказала Бенедикт Бане, авторка і режисер-постановник стрічки.

 

Організатори показу - Український інститут національної пам'яті, Громадський комітет із вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932-33 років в Україні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY