Парламент розгляне питання про заборону російських телесеріалів

Парламент розгляне питання про заборону російських телесеріалів

19 Жовтня 2014
6851
19 Жовтня 2014
13:42

Парламент розгляне питання про заборону російських телесеріалів

6851
Парламент розгляне питання про заборону російських телесеріалів
Парламент розгляне питання про заборону російських телесеріалів

У понеділок, 20 жовтня, Верховна Рада розгляне питання про заборону російських серіалів на українських телеканалах. Про це з посиланням на заяву спікера Парламенту Олександра Турчинова повідомляє «Українська правда».

 

За словами пана Турчинова, розгляд цього питання ініціював він сам. «Я повністю підтримую позицію комбатів щодо неприпустимості транслювати по вітчизняним телеканалам медіа-продукт, зокрема, телесеріали, які героїзують ворогів нашої держави, тих, хто розв'язав та всіляко підтримує війну в Україні», - сказав пан Турчинов.

 

Він також додав, що «наполягатиме на розгляді цього питання на позачерговому засіданні».

 

Як писала «Детектор медіа», з проханням заборонити на українському телебаченні трансляцію російських серіалів пропагандистського змісту 18 жовтня комбати добровольчих батальйонів звернулися до президента України Петра Порошенка.

 

Нагадаємо, 17 вересня голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко повідомив журналістам, що члени Нацради, які входять до складу оновленої Експертної комісії з питань публічного демонстрування і розповсюдження кіно- і відеофільмів (прокатна комісія), запропонують заборонити низку російських фільмів і серіалів, у яких пропагуються російські військові і спецназ.

 

На початку вересня в Держкіно опублікували критерії щодо заборони для публічної демонстрації в Україні фільмів та серіалів виробництва РФ. У відомстві пропонують вважати за загрозу національній безпеці України та «негативний вплив на моральний дух українського народу та української армії», кінопродукцію й що відповідає одному з перерахованих нижче критеріїв: позитивні герої фільмів мають відношення до державних, чи силових структур Російської Федерації, СРСР, чи Російської імперії; у фільмі фігурують тимчасово окуповані території України; фільм зачіпає питання історії України; українці є негативними героями у фільмі; автори чи виконавці головних ролей підтримали агресію проти України.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.volynnews.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6851
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду