Помер видатний литовський актор Донатас Баніоніс

Помер видатний литовський актор Донатас Баніоніс

4 Вересня 2014
8233
4 Вересня 2014
17:34

Помер видатний литовський актор Донатас Баніоніс

8233
Помер видатний литовський актор Донатас Баніоніс
Помер видатний литовський актор Донатас Баніоніс

Сьогодні, 4 вересня, у лікарні у Вільнюсі (Литва) помер відомий литовський актор і режисер Донатас Баніоніс. Про це повідомляє інформагентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на інформацію агентства BNS.

 

«Я щойно про це дізнався, їду до Вільнюса. Можу лише сказати, що він помер у лікарні. Два дні тому з ним трапився інсульт», - сказав син актора, режисер, театральний діяч, актор Раймундас Баніоніс.

 

Митець помер на 91-му році життя.  Останнім часом Донатас Баніоніс хворів, у нього були проблеми з серцем. Шість років тому, після смерті дружини, актору був встановлений кардіостимулятор. Його здоров'я почало різко погіршуватися на початку липня. 17 липня Донатас Баніоніс переніс клінічну смерть.

 

Головною справою свого життя Донатас Баніоніс вважав роботу в драматичному театрі міста Паневежиса (Литва), зазнованому знаменитим режиссером Юозасом Мільтінісом. Чимало глядачів знають його за ролями у стрічці «Соляріс» (1972) режисера Арсенія Тарковського. Загалом він зіграв понад 100 ролей у театрі та понад 50 ролей в кіно.  Серед найвідомішийх його робіт - стрічки «Ніхто не хотів помирати» (1965),  «Втеча містера Кінлі» (1975).

 

Актор був нагороджений національною премією в галузі культури і мистецтва Литви, Великим командорським хрестом ордена «За заслуги перед Литвою».

 

У 2009 році Донатас Баніоніс зустрівся з київськими поціновувачами театру. Він зіграв роль Баха у театральному спектаклі «Зустріч» його сина Раймундаса. Спектакль ішов литовською мовою із синхронним перекладом. Українська публіка вітала його оваціями.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8233
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду