Київський кінотеатр «Магнат» відмовився від показу російських фільмів

Київський кінотеатр «Магнат» відмовився від показу російських фільмів

25 Березня 2014
11972
25 Березня 2014
12:56

Київський кінотеатр «Магнат» відмовився від показу російських фільмів

11972
Київський кінотеатр «Магнат» відмовився від показу російських фільмів
Київський кінотеатр «Магнат» відмовився від показу російських фільмів

Київський кінотеатр «Магнат» (торговий центр «Біличі») відмовився від показів російських стрічок. Про це йдеться на сторінці «Магната» у Facebook.

 

«Кінотеатр «Магнат» відмовляється від російського кіно в прокаті. Ми не покажемо «Зальотчиків», «Скорий «Москва-Росія», «Авантюристів».

 

Натомість представники кінотеатру запросили глядачів на перегляд українських стрічок: «Підтримуйте національне кіно, приходьте в гості». На трьох сеансах тут іде трилер «Зелена кофта» Володимира Тихого, а наступного тижня стартує стрічка «Трубач» Анатолія Матешка для сімейної аудиторії.

 

«Рішення було прийнято в рамках ініціативи бойкоту російських товарів. Логіка проста: переглядаючи російське кіно, ми опосередковано поповнюємо російський бюджет, з якого фінансується армія, що захопила частину нашої держави. Зробити такий крок нам допомогли постійні глядачі, які дивляться майже всі фільми в нашому кінотеатрі. В розпал непростих стосунків з РФ у Криму, глядачі приходили до нас в кінотеатр, бачили в прокаті російську стрічку "Дубровський" і говорили нам, що спеціально на неї не підуть, тому що не хочуть жодної гривні віддавати росіянам», - зазначила прес-служба кінотеатру у коментарі «Детектор медіа».

 

Також представники «Магната» додали: «Оскільки у нас два зали, ми не ставимо в прокат всі фільми, які пропонуються: завжди доводиться обирати, щотижня в Україні виходить 5-8 фільмів, в "Магнаті" щотижня виходить від одного до трьох. Враховуючи це, ми все одно пропонуватимемо нашому глядачу широкий вибір фільмів різних жанрів навіть без російського кіно».

 

За даними прес-служби,  прокат кінотеатру «Магнат» виходили майже всі українські фільми: «Прикольна казка», «Апартаменти», «ТойХтоПройшовКрізьВогонь», «Істальгія», «Ломбард», «Параджанов», «Іван Сила», «Тіні незабутих предків», «Креденс», підбірки короткометражок «Українська нова хвиля», «Україно, Goodbuy!» та інші.

 

Найкасовішим з них стала стрічка «Тіні незабутих предків». «Рівень популярності того чи іншого фільму відповідає рівню популярності такого фільму по всій країні. Найбільшу касу закономірно збирали фільми, які супроводжувалися широкою рекламною компанією. Жанрові фільми мали перевагу над авторськими. І оскільки" Магнат" розташовано у спальному районі, підвищеним попитом користуються стрічки для дітей. З-поміж українських фільмів, це були "Іван Сила" та "Прикольна казка"», - уточнили у прес-службі.

 

У кінотеатрі «Магнат» працює два кінозали: 22 місця та на 34 місця. «Магнат» обладнано для показу фільмів з акцентом на сучасні технології: HFR (hig frame rate) а також MiddleEyeTM, яка використовується для показу стрічок у 3D.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11972
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду