Геращенко з’ясовує, чи отримав Янукович гонорар у 16 млн грн за альбом своїх фотографій

Геращенко з’ясовує, чи отримав Янукович гонорар у 16 млн грн за альбом своїх фотографій

13 Січня 2014
10897
13 Січня 2014
15:19

Геращенко з’ясовує, чи отримав Янукович гонорар у 16 млн грн за альбом своїх фотографій

10897
Геращенко з’ясовує, чи отримав Янукович гонорар у 16 млн грн за альбом своїх фотографій
Геращенко з’ясовує, чи отримав Янукович гонорар у 16 млн грн за альбом своїх фотографій

Народний депутат з фракції УДАР Ірина Геращенко готує інформаційні запити до Президента України та до Адміністрації президента, щоб з'ясувати, за яку зі своїх книг Віктор Янукович отримав гонорар від видавництва  «Новий світ» у розмірі 16 млн грн. Про це пані Геращенко повідомила на своїй сторінці в Facebook.

 

До пані Геращенко потрапила книга авторства Віктора Януковича «Діалог з країною. Діалог зі світом. Діяти та перемагати», що по-суті виявилась фотоальбомом президента України. 

 

«Нарешті я знайшла серед своїх знайомих людину, що володіє книгою автора, гонорари якого складають 16 млн! Таки така книжка існує - це всім скептикам, до яких і я належала. Мені соромно.... Янукович - автор фотоальбому зі своїми фотографіями. Я так розумію, сам себе фотографувати він не міг, отож , його авторству належить назва книжки і цитати про «смисл жизни» , біля кожного фото», -  написала депутат.

 

Ірина Геращенко підготувала інформаційні запити до Президента України та до Адміністрації президента, щоб з'ясувати,  чи за цю книгу Віктор Янукович отримав гонорар 16 млн грн. 

 

«Готую запит до президента і його адміністраціі з наступними запитаннями: чи можуть всі фани літературної творчості радіти, що нарешті вийшла знаменита книга за 16 млн; чи поділився президент авторським гонораром з фотографами; чи передав він гонорар , як обіцяли його златоусти, на благочинність і куди саме; за які ж кошти він тоді утримує межигір'я , бідака; якщо це не ця знаменита книжка, то коли видадуть обіцяну , за яку вже й гонорар заплачено; який гонорар за цей шедевр; де його можна придбати», - написала Ірина Геращенко.

 

Ірина Геращенко, хоче дізнатись, чи отримав Віктор Янукович гонорар за альбом своїх фотографій

 

Як нагадує «ЛІГАБізнесІнформ» , в період з 2005 по 2010 рік Віктор Янукович видав чотири свої книги , «.... І рік при владі. Від кризи - до економічного зростання», «Рік в опозиції. У політиці не буває остаточних перемог и поразок» , «Здолати шлях» і «Як Україні далі жити» . Також в бібліографії чинного президента значиться англомовний путівник по Україні для інвесторів Opportunity Ukraine, виданий , в 2011 році. Книги виходили у видавництвах  «Фоліо», «Валрус - Дизайн» та «Видавничий Дім Дмитра Бураго» . Відповідно до декларації про доходи, у 2012 Віктор Янукович отримав авторську винагороду від видавництва «Новий світ» в сумі 15. млн 551 тис.грн. За 2011 рік президент України від того ж підприємства отримав гонорар у сумі 16,4 млн грн.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», громадська організація «Антикорупційна рада України» закликала державні органи перевірити правдивість цифр у декларації Президента України Віктора Януковича. Донецька друкарня «Новий світ», за два роки виплатила авторських винагород Віктору Януковичу на загальну суму майже в 32 млн грн., насправді не випускає книги.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10897
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду