Журналісти порадили меру Житомира визнавати свої помилки у роботі зі ЗМІ як Олександр Вілкул

Журналісти порадили меру Житомира визнавати свої помилки у роботі зі ЗМІ як Олександр Вілкул

15 Серпня 2013
14163
15 Серпня 2013
09:17

Журналісти порадили меру Житомира визнавати свої помилки у роботі зі ЗМІ як Олександр Вілкул

14163
Журналісти порадили меру Житомира визнавати свої помилки у роботі зі ЗМІ як Олександр Вілкул
Журналісти порадили меру Житомира визнавати свої помилки у роботі зі ЗМІ як Олександр Вілкул

Інтернет-видання «Житомир. info» порадило меру Житомира Володимиру Дебою  брати приклад з віце-прем'єра Олександра Вілкула у своїй роботі із засобами масової інформації, аби не робити із кожного свого кроку інформпривід.

 

При цьому журналісти  посилаються на пост висопосадовця на сторінці в мережі Facebook від 8 серпня «Два слова на тему «чорного піара і «джинси»». Як відомо, Олександр Вілкул у ньому визнав помилки своєї прес-служби, а саме появу в регіональних ЗМІ «суто позитивних прес-релізів».

 

«Багато публікацій про мене в останні місяці можна назвати «чорним піаром». Деякі кажуть, що стосовно мене ведеться цілеспрямована кампанія. Якщо це і так, то я не схильний перебільшувати масштаби та ефективності цих дій. Водночас, в силу свого характеру, до "чорного піару" щодо себе ставлюся спокійно. Розумні люди розберуться. А "тролів" годувати не збираюся. Моя справа працювати, а не відповідати на провокації», - - написав Олександр Вілкул.

 

При цьому віце-прем'єр визнав помилкою появe в регіональних ЗМІ «суто позитивних прес-релізів», поширюваних його прес-службою: «Зрозуміло, я провів "розбір польотів" зі співробітниками своєї прес-служби, що відповідають за написання прес-релізів ... Ми з колегами серйозно обговорили цю ситуацію і прийняли ряд рішень, в тому числі про зміну формату роботи з регіональними ЗМІ».

 

«Ті з Вас, хто бачив мої прямі інтерв'ю українським ЗМІ, знають, що я не схильний "полірувати" дійсність, уникати незручних тем. Навпаки, вважаю за краще називати речі своїми іменами. І відповідати на найскладніші питання без приховування, якими б незручними не були, - заявив Вілкул. - Моя справа працювати і з діяти, але не кожна моя дія має ставати інформприводом - для мене це очевидно».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», львівська газета «Експрес» заявила, що з 12 серпня заблокована повноцінна діяльність шести підприємств, що забезпечують підготовку, випуск у світ та розповсюдження газети. Нібито, починаючи з 16.30 12 серпня, ці підприємства одночасно позбавлені можливості реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних. Головний редактор газети «Експрес» Ігор Починок вважає причиною конфлікту відмову газети друкувати рекламні матеріали про першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова та віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула та критичні матеріали про Партію регіонів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14163
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду