detector.media
15.08.2013 09:17
Журналісти порадили меру Житомира визнавати свої помилки у роботі зі ЗМІ як Олександр Вілкул
Журналісти порадили меру Житомира визнавати свої помилки у роботі зі ЗМІ як Олександр Вілкул

Інтернет-видання «Житомир. info» порадило меру Житомира Володимиру Дебою  брати приклад з віце-прем'єра Олександра Вілкула у своїй роботі із засобами масової інформації, аби не робити із кожного свого кроку інформпривід.

 

При цьому журналісти  посилаються на пост висопосадовця на сторінці в мережі Facebook від 8 серпня «Два слова на тему «чорного піара і «джинси»». Як відомо, Олександр Вілкул у ньому визнав помилки своєї прес-служби, а саме появу в регіональних ЗМІ «суто позитивних прес-релізів».

 

«Багато публікацій про мене в останні місяці можна назвати «чорним піаром». Деякі кажуть, що стосовно мене ведеться цілеспрямована кампанія. Якщо це і так, то я не схильний перебільшувати масштаби та ефективності цих дій. Водночас, в силу свого характеру, до "чорного піару" щодо себе ставлюся спокійно. Розумні люди розберуться. А "тролів" годувати не збираюся. Моя справа працювати, а не відповідати на провокації», - - написав Олександр Вілкул.

 

При цьому віце-прем'єр визнав помилкою появe в регіональних ЗМІ «суто позитивних прес-релізів», поширюваних його прес-службою: «Зрозуміло, я провів "розбір польотів" зі співробітниками своєї прес-служби, що відповідають за написання прес-релізів ... Ми з колегами серйозно обговорили цю ситуацію і прийняли ряд рішень, в тому числі про зміну формату роботи з регіональними ЗМІ».

 

«Ті з Вас, хто бачив мої прямі інтерв'ю українським ЗМІ, знають, що я не схильний "полірувати" дійсність, уникати незручних тем. Навпаки, вважаю за краще називати речі своїми іменами. І відповідати на найскладніші питання без приховування, якими б незручними не були, - заявив Вілкул. - Моя справа працювати і з діяти, але не кожна моя дія має ставати інформприводом - для мене це очевидно».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», львівська газета «Експрес» заявила, що з 12 серпня заблокована повноцінна діяльність шести підприємств, що забезпечують підготовку, випуск у світ та розповсюдження газети. Нібито, починаючи з 16.30 12 серпня, ці підприємства одночасно позбавлені можливості реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних. Головний редактор газети «Експрес» Ігор Починок вважає причиною конфлікту відмову газети друкувати рекламні матеріали про першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова та віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула та критичні матеріали про Партію регіонів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY