Генпрокуратура доручила прокурорам на місцях посилити захист журналістів

24 Липня 2013
15016
24 Липня 2013
15:39

Генпрокуратура доручила прокурорам на місцях посилити захист журналістів

15016
Генпрокуратура доручила прокурорам на місцях посилити захист журналістів

Генеральна прокуратура України, виконуючи доручення Президента України «Щодо забезпечення додержання законів з питань свободи слова та недопущення втручання у професійну діяльність журналістів» від 1 липня 2013 року, додатково зорієнтувала підпорядкованих прокурорів посилити нагляд у цьому напрямі. Про це повідомив Комітет оперативного реагування на інциденти за участю ЗМІ, який діє при Міжвідомчій робочій групі з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, повідомляє прес-служба глави держави.

 

«В результаті звернень Міжвідомчої робочої групи прокурорськими перевірками встановлено порушення органами місцевого самоврядування прав редакцій комунальних ЗМІ, внесено ряд подань із вимогою скасувати незаконні рішення», - йдеться у повідомленні.

 

«На виконання доручення Президента України Генеральною прокуратурою також додатково зосереджено увагу прокурорів як на захисті прав журналістів, так і на додержанні органами державної влади та органами місцевого самоврядування вимог Закону України "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні", а також на розслідуванні кримінальних проваджень цієї категорії», - повідомляє прес-служба.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15016
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду