detector.media
24.07.2013 15:39
Генпрокуратура доручила прокурорам на місцях посилити захист журналістів

Генеральна прокуратура України, виконуючи доручення Президента України «Щодо забезпечення додержання законів з питань свободи слова та недопущення втручання у професійну діяльність журналістів» від 1 липня 2013 року, додатково зорієнтувала підпорядкованих прокурорів посилити нагляд у цьому напрямі. Про це повідомив Комітет оперативного реагування на інциденти за участю ЗМІ, який діє при Міжвідомчій робочій групі з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, повідомляє прес-служба глави держави.

 

«В результаті звернень Міжвідомчої робочої групи прокурорськими перевірками встановлено порушення органами місцевого самоврядування прав редакцій комунальних ЗМІ, внесено ряд подань із вимогою скасувати незаконні рішення», - йдеться у повідомленні.

 

«На виконання доручення Президента України Генеральною прокуратурою також додатково зосереджено увагу прокурорів як на захисті прав журналістів, так і на додержанні органами державної влади та органами місцевого самоврядування вимог Закону України "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні", а також на розслідуванні кримінальних проваджень цієї категорії», - повідомляє прес-служба.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY