Став відомий фільм-відкриття 70-го Венеціанського кінофестивалю

Став відомий фільм-відкриття 70-го Венеціанського кінофестивалю

4 Липня 2013
16210

Став відомий фільм-відкриття 70-го Венеціанського кінофестивалю

16210
Став відомий фільм-відкриття 70-го Венеціанського кінофестивалю
Став відомий фільм-відкриття 70-го Венеціанського кінофестивалю
Фільмом-відкриттям ювілейного 70-го  Венеціанського міжнародного кінофестивалю, який проходитиме цього року з 28 серпня по 7 вересня, стане фантастична стрічка «Гравітація»  мексиканського режисера Альфонсо Куарона. Про це повідомляється на офіційному сайті фестивалю.

 

Головні ролі  в цьому космічному трилері виконали Сандра Буллок і Джордж Клуні.

 

Режисер Альфонсо Куарон відомий завдяки фільмам «Лабіринт Фавна»,  «Гаррі Поттер та в‘язень Азкабану», «І твою маму також». Останній - отримав у Венеції нагороду за найкращий сценарій.

 

У конкурсну програму 70-го кінофестивалю у Венеції увійдуть 20 стрічок, а не 23, як було до цього. Повну програму буде оголошено 25 липня - проте уже відомо, що до неї ввійде новий фільм минулорічного призера фестивалю Кім Кі Дука «Мьобіус».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», журі Венеціанського фестивалю очолить відомий італійський режисер Бернардо Бертолуччі. Минулого року головою журі був американець Майкл Манн, відомий за фільмами «Джонні Д», «Алі» та «Сутичка» - тоді головну нагороду було присуджену фільму «Пьєта» корейського режисера Кім Кі Дука.

 

Цьогоріч Венеціанський фестиваль чекають певні нововведення. Організатори заснували ще одну нагороду для фільмів з основної програми конкурсу, що отримала назву «Великий приз журі». Серед фестивальних нагород вона буде займати місце одразу ж за «Золотим» та «Срібним левом», якими нагороджують відповідно найкращий фільм та режисера.

 

Анастасія Тиха для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16210
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду