Журі Венеціанського кінофестивалю очолить Бернардо Бертолуччі

Журі Венеціанського кінофестивалю очолить Бернардо Бертолуччі

10 Травня 2013
18651
10 Травня 2013
14:10

Журі Венеціанського кінофестивалю очолить Бернардо Бертолуччі

18651
Цього року на кінофорумі запроваджено нову нагороду - Grand Jury Prize
Журі Венеціанського кінофестивалю очолить Бернардо Бертолуччі
Журі Венеціанського кінофестивалю очолить Бернардо Бертолуччі

Журі ювілейного 70-го Венеціанського міжнародного кінофестивалю очолить відомий італійський режисер Бернардо Бертолуччі. Про це повідомляє сайт форуму.

 

Цей вибір художній директор кінофестивалю Альберт Барбера, якого метр називає своїм другом, назвав ідеальним: «Дуже небагато режисерів настільки віддані сучасному кіно, як Бертолуччі» . 

 

Це вже другий досвід головування в журі Бертолуччі, який спробував себе у цій ролі у 1983-му. «Тоді журі у моєму складі, яке було сформоване ледве не з одного мене, не змогло не віддати "Золотого лева" Жану-Люку Годару, якому усі ми настільки зобов`язані і який на той час за все своє життя не здобув жодної великої нагороди, - пригадує 72-річний митець. - У той період найбільше, що я очікував від кіно - здивування і задоволення. Відтоді я не змінився».

 

Самого Бертолуччі журі Венеціанського кінофестивалю відзначило двічі: у 2007-му режисер здобув «Золотого лева» за внесок у кінематограф, а 1997-го року був удостоєний призу імені П'єтро Б'янчі.

 

Бернардо Бертолуччі - видатний кінорежисер, драматург і поет. У 1960-ті був послідовником Годара і Пазоліні. У фільмографії митця - понад 20 відзнятих ним стрічок. Чимало з них було створено у співпраці з «богом світлотіні», за визначенням італійських кінокритиків, оператором Вітторіо Стораро. Найбільше знані у світі такі стрічки Бертолучі, як двічі лауреат «Оскара» «Останній імператор», «Останнє танго в Парижі», «Вислизаюча краса», «Любов і лють», а також «Мрійники».

 

2013 року Венеціанський кінофестиваль проходитиме з 28 серпня по 7 вересня. Цього року на фестивалі запроваджено нову нагороду - Grand Jury Prize, третю за престижністю після золотого та слібного «левів» за найкращий фільм і режисуру.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.labiennale.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18651
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду