21 червня – відкриття персональної виставки майстра анімації Едуарда Кирича

18 Червня 2013
7710
18 Червня 2013
14:01

21 червня – відкриття персональної виставки майстра анімації Едуарда Кирича

7710
21 червня – відкриття персональної виставки майстра анімації Едуарда Кирича

21 червня о 15.00 в художній галереї «Митець» (м. Київ, вул. Велика Васильківська, 12) відбудеться відкриття персональної виставки народного художника України, лауреата Державної премії імені Т. Г. Шевченка, члена Національної спілки художників України, члена Національної спілки кінематографістів України Едуарда Кирича. Виставка представить роботи художника, створені в період з 1962 до 2012 р.

 

Едуард Кирич - визнаний майстер української анімації, за плечима якого 50 років творчої діяльності. З 1962 року дотепер працює на кіностудії «Укранімафільм». Художник-постановник та автор персонажів культового серіалу «Як козаки...», повнометражного мультфільму «Енеїда» за твором І. П. Котляревського, 26-серійного анімаційного фільму «Лис Микита», «Сказання про Ігорів похід», «Кам'яний вік» «Дівчинка і зайці», «Війна яблук і гусені» та багатьох інших. Карикатурист, «гегмен», сценарист. Творчість митця вирізняють висока професійна майстерність, віртуозне володіння малюнком та кольором, оригінальність зображувального рішення, почуття українського гумору.

 

На виставці представлені персонажі фільмів, розкадровки, створені в унікальній техніці, яка раніше застосовувалася для створення мультфільмів, ескізи незавершених проектів, живописні роботи.

 

Зараз художник працює над фільмом «Літа мої» за мотивами творів народної художниці України Марії Приймаченко.

 

Виставка працює з 21 по 29 червня: понеділок - п'ятниця з 11.00 до 19.00, субота до 18.00. Неділя - вихідний.

 

Адреса: Галерея «Митець», вул. Велика Васильківська (колишня Червоноармійська), 12 (дістатися можна від метро «Площа Льва Толстого» або «Палац Спорту»). Детальна інформація за тел.(044) 234 4006.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7710
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду